Index Vakbarát Hírportál

Pompás gól ért pontot Dárdai Herthájának

2015. április 10., péntek 22:30 | nyolc éve frissítve

A német bajnokság huszonnyolcadik fordulóját a Hannover-Hertha meccs nyitotta. A hazai csapat december tizenhatodikán nyert utoljára a ligában, így a Dárdaival egyre hatékonyabb és eredményesebb Hertha nemcsak megelőzte a tabellán, hanem négy pontot rá is vert. A Hannover a 15. helyre sodródott, míg a berliniek a 11. helyen álltak a forduló előtt.

Dárdainak kellett több bajjal megküzdenie a meccs előtt, hiszen a sérültek miatt legjobb kezdőjét nem tudta pályára küldeni. Ezért is említette a találkozó előtt a magyar szakember, hogy a hazai csapat a favorit.

Ettől még a Hertha simán előnybe kerülhetett volna az első félidőben, de a 15. percben lesről szerzett gólt Brooks, nemsokára pedig Haragucsi pattogós kapáslövését védte Zieler.

Stocker nagy helyzetben lőtt fölé, majd a félidő vége előtt a játékvezető nem adott büntetőt, amikor a középpályást megrúgták kevéssel a tizenhatos vonalán belül.

Az első félidő élvezetesebb volt, mint a második, bár a hannoveri Stindl kapufát lőtt távolról, a Hertha előtt is adódtak kisebb lehetőségek.

A 75. percben aztán váratlanul jött egy gól, miután azonnal felpörgött a meccs. Egy jobb oldali szögletre remekül érkezett Sane, Kraft kiütötte a labdát, az ismétlés a lábáról pattant ki, de Schulz egy méterről a kapuba vágta a labdát.

Nyolc perc telt el, és egyenlített a Hertha. A vendégcsapatnak megvolt a terve, ha hátrányba kerül, hiszen azonnal átvette a játék irányítását, helyzeteket alakított ki. Az egyik pontrúgás után röviden és rossz helyre fejelték ki a labdát a védők, Stocker pedig kitűnő mozdulattal dőlt rá 17 méterre a kaputól, és ballal a kapufa mellé vágta az alsóba. Nehéz lövés volt, mert körülbelül egy méter magasan volt a labda.

Dárdai a meccs előtt azt nyilatkozta, a bentmaradáshoz kellene még négy pont, ebből egy megvan.

A jövő héten a Kölnt fogadják, akkor akár meg is lehet hosszabbítani az élvonalbeli tagságukat.

Rovatok