Index Vakbarát Hírportál

Ütött, vágott, harapott, de még sárgát sem kapott

2015. április 15., szerda 09:07

Szokatlanul kemény felfogással érkezett a Real Madrid az Atléticóhoz a keddi BL-negyeddöntőben, de ez néha túlzott és indokolatlan durvaságba csapott át. Ez részben Milorad Mazics bíró felelőssége is, aki nem nagyon tartotta kézben a mérkőzést. A legalattomosabb húzásokat észre sem vette, ahogy segítői sem.

Ezek közül Daniel Carvajal, a Real jobbhátvédjének megmozdulása volt a legfeltűnőbb: a 60. perc környékén Mario Mandzukiccsal akadt össze. A Real-védő kétszer is odaütött a horvát csatárnak, előtte pedig mintha meg is harapta volna ellenfelét. Mindezt a bíró háta mögött, akit a partjelzői sem segítettek ki: Mandzukic hiába esett el látványosan a könyököstől, tizenegyest sem kapott, és Carvajalnak sem mutattak fel lapot.

Carvajal és Mandzukic esete

Harapott Carvajal?

  • 1018
    Igen, meg akarta harapni a horvátot
  • 771
    Nem, csak a szájánál volt Mandzukic keze

A jobbhátvéd a mérkőzés után twitterén tért ki a harapás vádjára, azt írta, hogy soha senkit nem harapott meg, de még csak meg sem próbálkozott ilyesmivel pályafutása során.

Amikor ez az eset történt, Mandzukic már kötéssel a homlokán játszott, mert korábban Sergio Ramos könyökével akadt össze. Annyira felrepedt a szemöldöke, hogy hosszú percekig próbálták elállítani a vérzést, miközben a horvát folyamatosan reklamált a könyöklés miatt. A videó alapján viszont nem feltételezhető szándékosság Ramos részéről. Ők már a nyári szuperkupán is nagyon egymásra találtak, akkor is Ramos könyöke okozott problémát.

Ramos és Mandzukic

Mandzukic azonban nem higgadt le, nem sokkal azután, hogy visszatért a pályára, Varane-nak vert oda egyet, amiért ő kapott aztán sárga lapot.

Mandzukic valamit csinált Varane-nal

Sergio Ramos végül egy sárga lappal zárta a meccset (Raúl Garcíával reklamáltak addig, amíg mindketten figyelmeztetést kaptak), de már az első félidő végén is kaphatott volna egyet. A földön fekve, Kokénak rúgott oda, de nagy szerencséjére az Atlético középpályása még csak a bíró felé sem fordult, így megúszta ezt a helyzetet.

Ramos odaszúr Kokénak

A mérkőzés vége 0-0 lett.

Rovatok