Index Vakbarát Hírportál

Az 1996-os Barca gyártotta mind a négy szerdai edzőt

2015. április 16., csütörtök 16:21 | nyolc éve frissítve

Több közös is van a szerdai két BL-negyeddöntő edzőiben annál, hogy egyszerre kellett dolgozniuk tegnap, hiszen az 1996-97-es szezonban Laurent Blanc, Pep Guardiola, Luis Enrique és Julen Lopetegui is a Barcelonát erősítették, 96 augusztus 28-án pedig együtt ünnepelték a Spanyol Szuperkupa-győzelmet.

A párharc első meccsét 5-2-re nyerte a Barcelona, és a visszavágón ugyan kikaptak 3-1-re az Atléticótól, de a kupa hozzájuk került. A fénykép a második meccs után készült, azon mind a négyen kezdőként léptek pályára (az elsőn csak Guardiola és Enrique kapott lehetőséget).

The four coaches of the teams playing tonight [Pep, Lucho, Blanc & Lopetegui] played for Barça in 1996. Great pic pic.twitter.com/za7jfsPgcW

— Sergi Domínguez (@FutbolSergi) April 15, 2015

A csapat vezetőedzője Bobby Robson volt, az ő munkáját segítette a Guardiola balján látható José Mourinho, de abban a csapatban volt az Almería-edző Sergi Barjuán és a Sporting Gijónt irányító Abelardo Fernández is.

A szezon végéig megszerezték még a Spanyol Kupát és a Kupagyőztesek Európa Kupáját (KEK) is, bár ezeknél Lopetegui csak statiszta volt: abban az idényben ő a Barca harmadik számú kapusaként öt meccsen kapott lehetőséget Vitor Baia és Carles Busquets - Sergi Busquets apja - mögött.

Blanc, Luis Enrique és Guardiola viszont majdnem az összes meccsen kezdett, és egyszerre volt pályán.

Rovatok