Index Vakbarát Hírportál

Bayern-zakó: felmondott a teljes orvosi stáb

2015. április 17., péntek 01:58

A sérült Franck Ribéry, Arjen Robben, David Alaba, Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez és Medhi Benatia nélkül kellett kiállnia a Bayern Münchennek szerdán Portugáliában, az FC Porto elleni első BL-negyeddöntőn, és a német sztárcsapat 3-1-re kikapott.

Alig két százalék esélye maradt a továbbjutásra, csütörtök estére kiderült, kiket tettek felelőssé a súlyos vereségért: lemondott posztjáról az orvosi stáb mind a négy tagja, élén az 1977 óta az egyesületnél dolgozó Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrttal - értesült a német Bild.

A stáb közleményt adott ki: "A Porto elleni vereséget elfogadhatatlan indokokkal az egészségügyi részlegnek tulajdonítják. A továbbiakban így egészséges, kölcsönös bizalmon alapuló munkakapcsolat lehetetlen". Úgy tudni, hogy Pep Guardiola vezetőedző orvosain veri el a balhét, úgy gondolja, miattuk nem állíthatott ki versenyképest tizenegyet.

A nézeteltérés a Bild szerint egy hónapja kezdődött, amikor Guardiola kedvence, Ribery térdsérüléssel kidőlt. Úgy volt, hogy csak két-három napot kell kihagynia, erre még szerdán sem játszhatott. A Leverkusen elleni meccsen, amikor Benaita megsérült, Guardiola így reagált a kispadon ülő orvosoknak:

Müller-Wohlfarth igazi legenda a Bayernnél, ő a német válogatott főorvosa is. Vele együtt távozott fia, Kilian Müller-Wohlfahrt, aki szintén stábtag, illetve Peter Üblacker és Lutz Hänsel.

A Bild elérte Markus Hörwick Bayern-sajtófőnököt, aki a következőt mondta: "Dr. Müller-Wohlfahrt közleményéről semmit sem tudunk. Egyelőre nem akarjuk kommentálni".

A 72 éves Müller-Wohlfahrt világhírű sportorvos, többek között a szupersprinter Usain Bolt is járt már nála kezelésen. 2008-ban, Jürgen Klinsmann edzősködése alatt már lemondott, de néhány hónappal később a trénert kirúgták, és ő azonnal visszatért.

Rovatok