Index Vakbarát Hírportál

Káosz, paprikaspray, rohamrendőrök: félbeszakadt a Boca-River

2015. május 15., péntek 10:46

Félbe kellett szakítani a péntek hajnali Boca Juniors-River Plate-meccset a Libertadores-kupában, akkora balhé tört ki a visszavágó alatt. Az egész állítólag azzal kezdődött, hogy több River Plate-játékost is lefújtak a hazai szurkolók paprika spray-vel. 

Az incidens akkor történhetett, amikor a 0-0-s első félidő után a vendégfutballisták jöttek ki a második félidőre. Többen a mezükkel dörzsölték a szemüket, és szörnyű fájdalmakra panaszkodtak. 

Kitört a balhé, és ezután a rohamrendőrök és a két csapat játékosai egy órán át álltak a pálya közepén, amíg végül félbeszakították a meccset, a stadiont ugyanis nem űrítették ki, és a keménymag ott maradt balhézni. 

Káosz a félbeszakadt Boca Juniors vs River Plate mérkőzésen

A vendégjátékosokat végül úgy menekítették ki, hogy a rendőrök pajzzsal védték őket, de többen is kórházba kerültek. A Boca Juniors vállalta a felelősséget a történtekért, de szerintük nem a klub futballistáinak kellene bűnhődni egy társadalmi probléma miatt, ami a huliganizmus.

A nemzetközi szövetség pénteken ülésezik majd, és döntenek arról, hogy újra kell-e játszani a meccset. A nyolcaddöntő első találkozóját amúgy a River Plate nyerte 1-0-ra. 

Rovatok