Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldónak így nem kellett a gólrekord

2015. május 23., szombat 22:47

Messi kettőt lőtt szombat koraeste az utolsó spanyol bajnoki fordulóban a Depornak, így 45-43-ra szépített a gólkirályversenyben, azaz Cristiano Ronaldo ezt megnyerte.

Csakhogy a rekord, amit Messi tart, 50 gól, és a portugál rá is ment erre, már a szünetig mesterhármast rúgott a Getafénak a két órával később kezdődött meccsen.

C-tripla a Getafénak

Félidőben 3-3 volt, majd Chicharito találatával már 4-3, James Rodriguez szabadrúgásával aztán 5-3. Már ekkor lehetett érezni, valami nem stimmel, C. Ronaldo ugyanis átadta a szabadot.

Az 58.-ban, hét perc múlva jött a legváratlanabb fordulat, Cristiano Ronaldót lecserélték a 16 éves Ödegaardra, aki így bemutatkozott a Madrid nagycsapatában.

A szupersztár nem volt mérges, megbeszélt csere lehetett, bár nem Carlo Ancelotti vezetőedző, hanem eltiltása miatti távollétében Fernando Hierro másodedző hozta le.

A rekordról viszont így lemondhatott, valószínűleg úgy érezte, hogy egy szezon legvégén, amiben a csapata nem nyert semmit, a bajnokságban ráadásul a messis Barca győzte le, nem nézne ki annyira jól, ha ő most egyéni csúcsra hajtana.

A vége 7-3 lett, lőtt még egyet Jese Rodriguez és Marcelo is.

A Real 118 góllal zárta a bajnoki idényt, nyolccal többet rúgott a Barcánál.

Rég volt ilyen fiatal a Real Madrid

A masodik felidoben Jese Rodriguez (22), Kroos (25), Varane (22), Ödegaard (16), Chicharito (26), Marcelo (27), Carvajal (23), James (23), Nacho (25), Illarramendi (25) egyszerre volt a pályán. A kapuban a 33 éves Casillas állt.

Rovatok