Index Vakbarát Hírportál

Meghökkentő tüntetés a FIFA-kongresszus előtt

2015. május 29., péntek 09:50

Negyven-ötven aktivista meghökkentő tüntetéssel hívta fel a figyelmet a 2022-es katari világbajnokság munkálatainak áldozatára a pénteki FIFA-kongresszus előtt. 

Még vonultak be a FIFA-képviselők a zürichi Hallenstadonba, ahol a kongresszust rendezik, amikor keresztekkel, fehér lepedőkkel jelent meg a csoport.

A tüntetők a keresztek tövébe feküdtek, és lepedőt húztak magukra, volt, aki a gyerekével érkezett. A magukat jelképesen eltemető tüntetők fölött egy feliratot feszítettek ki: Piros lap a FIFA-nak, nincs világbajnokság a munkások jogai nélkül.

A FIFA ellen tüntettek Katar miatt

A katari világbajnokság előkészületei miatt eddig legalább ezer ember halt meg, emberjogi szervezetek rengeteget támadták a FIFA-t és a szervezőket. Sok ázsiai vendégmunkás esett rabul az országban, mivel a munkáltatóik az irataikat elkobozták.

Az embertelen állapotok,  a hőség és az orvosi ellátás hiánya miatt egyes becslések szerint négyezer munkás is meghalhat, amíg felépül a katari futball-vb, ami egyébként minden idők legdrágább eseménye lesz.

Rovatok