Index Vakbarát Hírportál

Dárdai kezdi összerakni a támadást: 4-0

2015. június 5., péntek 20:28 | aznap frissítve

Dzsudzsák Balázs mind a négy gólban benne volt, igazi vezérszerepet töltött be.

A magyar labdarúgó-válogatott a jövő szombati, finnek elleni Európa-bajnoki selejtező előtt még egy felkészülési meccset játszott, és Litvániát simán, 4-0-ra verte.

Az ellenfél ugyanígy négyet kapott Svájctól és Angliában selejtezőn, vagyis azt legalább elmondhatjuk, hogy egy verhető, semmi különöset nem mutató csapatot elég magabiztosan sikerült felülmúlni.

Dárdai Pál szövetségi kapitány abszolút tartotta a szavát, két csatárral kezdett, és igyekszik összerakni a támadójátékot.

Az első félidőben 15 perc alatt eldőlt a meccs, mert a második negyedórában négyet lőttek a magyarok, ami kapura ment, az bement.

1-0: Egy lepattanó, röviden és középre kifejelte labdára - Dzsudzsák adta be a szélről - Stieber érkezett ezúttal is, 12 méterről ballal csodásan csavarta fel a labdát a teljesen üres jobb felsőbe.

2-0: A 20. percben a Dinamo szélsője, Dzsudzsák Balázs nagy erővel lőtt, a litván kapust mintha eléggé meglepte volna, hogy van olyan magyar, aki 33 méterről erősen rálövi. Beleért ugyan a nem túl jól helyezett labdába, de kiütni nem tudta a bal alsóból.

3-0: Dzsudzsák passzolta be a labdát, a bal oldalról Nikolics érkezett, aki igazított egyet a labdán, és a hosszúba csavarta vagy 20 méterről. Hajszálpontos volt.

4-0: Dzsudzsák nagyon harcosan szerzett labdát a kaputól húsz méterre, amikor becsúszott az indítani készülő védő elé. A labda Priskinhez pattant, aki 14 méterről azonnal befejezte, és a jobb alsóba gurított.

 

A meccset igazából akár már ekkor le lehetett volna fújni, mert a folytatásban nem sok minden történt. A második félidőben helyzet is alig volt, Szalai egyszer lőhetett volna, míg Király egyszer lábbal védett, majd egy távoli lövést vállal hárított.

Magyarország-Litvánia 4-0 (4-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 6218 néző, v.: Miroslav Zelinka (cseh)
    gólszerzők: Stieber (15.), Dzsudzsák (20.), Nikolics (29.), Priskin (30.)
    sárga lap: Tőzsér (43.)

    Magyarország:  Dibusz (Király, a szünetben) - Szolnoki, Fiola (Szélesi, a szünetben), Lang, Forró (Leandro, a szünetben) - Stieber (Varga R., a szünetben), Simon Á., Tőzsér, Dzsudzsák - Nikolics (Szalai, a szünetben), Priskin (Németh K., a szünetben)

    Litvánia:  Klevinskas - Andriuskevicius (Kijanskas, 76.), Klimavicius, Mikuckis (Freidgeimas, a szünetben), Vaitkunas - Kazlauskas (Luksa, a szünetben), Panka, Chvedukas (Kuklys, 72.), Cesnauskis - Sirgedas (Slivka, 58.), Matulevicius (Spalvis, 62.)    

Rovatok