Index Vakbarát Hírportál

Őrült nagy gólokkal verték a világbajnokot

2015. június 11., csütörtök 08:48

Felkészülési mérkőzésen találkozott szerdán a világbajnok német válogatott az Egyesült Államokkal Kölnben – előbbi az Eb-selejtezőre, utóbbi a CONCACAF-aranykupára gyakorol épp. Persze Németország nem vitte túlzásba a készülést, hiszen szombaton Gibraltárral találkoznak, ami ellen toronymagas esélyesek, ez pedig a kezdőcsapatukon és a végeredményen is meglátszott.

Ott volt ugyan a kezdőben Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil és Mario Götze, de például a teljes védelmet új emberekből rakta össze Joachim Löw, aki Manuel Neuernek is pihenőt adott a kapuban. A vezetést mégis a németek szerezték meg, Götze már a 12. percben betalált Patrick Hermmann remek szólója és még jobb passza után.

A folytatás viszont az amerikaiké volt. Mix Diskerud még a félidő vége előtt, egy ugrás közben végrehajtott akrobatikus rúgással egyenlített, majd Bobby Wood meg is fordította a mérkőzést a hajrában.

Németország-USA

A 22 éves, hawaii születésű csatár számára nem volt ismeretlen terep a német pálya, hiszen 2007 óta német csapatoknál játszik: az 1860 München második keretében kezdte, jelenleg a Bundesliga 2-es Erzgebirge Aue játékosa, de 59 másodosztályú meccsen csak 9 gólja van, általában tehát nem kell tőle tartani. A 87. percben viszont nagyot villant, amikor Jordan Morris átlépős cseléből helyzetbe került, és bő 20 méterről kilőtte a jobb alsót, beállítva a 2-1-es végeredményt.

Az amerikai válogatott ezzel sorban két vb-érmest vert, hiszen pénteken Hollandia ellen nyertek 4-3-ra. A CONCACAF-aranykuapa előtt júliusban még Guatemalával játszanak majd.

Rovatok