Index Vakbarát Hírportál

A Real-elnök addig fúrta Casillast, míg el nem ment

2015. július 12., vasárnap 09:54

Iker Casillas 16 szezon után elhagyta a Real Madridot, és a Portóba igazolt. Szülei szerint nem önszántából távozott kapus, hanem a klub elnökének, Florentino Pérez folyamatos aknamunkája miatt.

A Real honlapján már búcsúztatta ikonikus játékosát, a klub és a spanyol válogatott legnagyobb játékosának nevezték, és a Real sikerkorszakának egyik szimbóluma is ő volt. A jelzők hangzatosak, de a klubon belül nem mindenki lelkesedett így Casillasért.

Az El Mundónak nyilatkozó Casillas-szülők, Jose Luis és Mari Carmen szerint 2009-től, Florentino Pérez második elnöki kurzusától kezdődtek a problémák. Péreznek a juventusos Gianluigi Buffon volt a kedvence, a magasabb kapusokban hisz, ezért Casillas helyére meg is próbálta odahozni Buffont.

2009-ben Casillas és a klub között anyagi viták is voltak, ami miatt a játékos perelni is kezdett. A szülök azt állítják, lejárató kampány folyt fiuk ellen.

„Iker nagy árat fizetett ezért, folyamatosan szenvedett a pszichológiai nyomás alatt, máshogy kezelték, mint a többi játékost. Láttam, hogy évek óta szenved, Florentino helyezte nyomás alá, azt akarta, hogy távozzon Real Madridtól."

Rovatok