Index Vakbarát Hírportál

Ember voltam, nem jó, vagy rossz kapus

2015. július 12., vasárnap 17:30

Iker Casillas 16 év után mondott búcsút a Real Madridnak. Egy olyan játékos életében, aki 34 évesen csak egy csapat mezét viselte, és pályafutása majdnem végén búcsúznia kell szeretett klubjától, ez mindig nagyon nehéz pillanat. Casillas sem bírt az érzelmeivel, a vasárnapi sajtótájékoztatón többször sírva fakadt.

Mondjuk úgy, Casillast érdemei elismerése mellett, de gyakorlatilag méltánytalanul rúgta ki a Real Madrid. Florentino Pérez elnöknek sosem volt a kedvence. Casillas a nehezebb időkben is kiállt a klub és játékostársai mellett, végül pénzügyi vitába is keveredett az elnökkel. Pérez a végén még abba is belement, hogy Casillas korábbi szerződése után járó adóhátralékot is átvállalta. A mai klubfutballban sokszor mondanak le egy idősödő ikonról, de Casillas távozása mégsem illik bele abba, a szurkolóként is elképzelt, nagy nyugati mintaképbe.

További kommentár nélkül, Casillas véleménye élete utolsó Real Madridos sajtótájékoztatójáról:

"Köszönöm, hogy velem vannak ebben a furcsa pillanatban. Azért jöttem, hogy elköszönjek a madridi szurkolóktól. Már nem vagyok a Real Madrid játékosa. Több oka is van annak, hogy Portóba igazoltam, de ha már így alakult, akkor minden erőmmel segíteni fogom új klubomat. 

Kilenc éves voltam, amikor először magamra ölthettem a Real Madrid mezét, egy álom vált akkor valóra.

Futballistaként és emberileg sokat fejlődtem, de a klub érdekei voltak számomra mindig is a legfontosabb értékek.

Iker Casillas búcsúja

"25 évig viseltem a világ legjobb klubjának mezét, és most eljött az a nehéz pillanat, hogy búcsúzzak, de hamarosan találkozunk. Nem akarom, hogy úgy emlékezzenek rám, mint jó kapus, vagy rossz kapus, hanem úgy, mint egy jó ember.

Nagyon köszönök mindent, soha nem fogom mindezt elfelejteni, és bármerre is járok a világban, mindig kiáltani fogom: Hala Madrid!

Casillas az 1999–2000-es idényben mutatkozott be a Real Madridban 510 bajnoki meccsen védte a csapat kapuját. Öt bajnoki címet nyert, kétszer kupát, négyszer spanyol Szuperkupát. Három BL-győzelem, két európai Szuperliga-, egy FIFA klub-vb és egy Interkontinentális kupa-győzelem birtokosa. Párját ritkítja, olyan futballista, aki 16 szezonon át szolgálja szeretett klubját. Ősztől Portóban véd majd.

Rovatok