Index Vakbarát Hírportál

Adminisztrációs hibák miatt újonc kapussal kezdi a BL-t a Videoton

2015. július 13., hétfő 10:48

Adminisztrációs gondok miatt lehet nagy bajban kedden a Videoton, amikor megkezdi a BL-szereplést idegenben a walesi TNS ellen, ugyanis három játékosuk, Braniszlav Danilovics, Filip Pajovics és Mirko Ivanovszki sem kapott időben vízumot, írja a Vidi.hu.

Ezzel viszont rutinos kapus nélkül maradt Bernard Casoni csapata, hiszen Danilovics és Pajovics jelentette volna az első két opciót a kapuban. Helyettük vagy a 23 éves Gábor Péter, vagy a 18 éves Gyánó József védhet majd – egyikük sem védett még korábban az NB I.-ben, így a The New Saints elleni meccs komoly ugrás lesz számukra.

Casoninak elöl is lehetnek problémái, ugyanis a vízumgondok miatt itthon maradó Ivanovszki, illetve a sérült Feczesin Róbert mögött nincs erős csatáruk. Előfordulhat, hogy a 19 éves Sejben Viktornak most kell bemutatkoznia a csapatban, ha csak nem Juhász Roland lesz a center. Bár rá inkább a védelemben lenne szükség.

Az egyelőre rejtély, hogy a technikai vezető, akinek dolga lenne az ilyen eseteket rendezni, miért késlekedett, hiszen a sorsolás már június 23-án megvolt, még ha nem is lehetett tudni, hogy a walesi bajnok vagy a feröeri lesz az ellenfél. A walesi bajnok kettős győzelemmel (2-1 és 4-1) lépett át az első körön.

A Videoton a következő 18 játékossal utazik a magyar idő szerint kedd este 8-kor kezdődő walesi selejtezőre:

Gábor Péter, Gyánó József, Szolnoki Roland, Heffler Tibor, Juhász Roland, Paulo Vinícius, Lang Ádám, Fejes András, Pátkai Máté, Simon Ádám, Dinko Trebotic, Kees Luijckx, Kovács István, Gyurcsó Ádám, Koltai Tamás, Filipe Oliveira, Marko Pajac, Sejben Viktor.

A legvalószínűbb kezdő: Gábor - Szolnoki, Juhász, Vinicius, Fejes - Simon, Pátkai - Gyurcsó, Kovács, Oliveira - Sejben. 

A visszavágót július 22-én játsszák Fehérváron 20.30-as kezdéssel. Ha a Videoton továbbjut, még legalább négy nemzetközi meccset játszik, ha kiesik, akkor július közepén befejezi a szereplését.

Rovatok