Index Vakbarát Hírportál

Ütős csapat jönne ki a Premier League Barca-válogatottjából

2015. július 28., kedd 20:29

Az angol Premier League-ben szereplő Stoke City leigazolta Ibrahim Afellayt, aki ugyan négy szezon óta volt a Barcelona játékosa, de sérülések és kölcsönszerződések miatt nem sokat szerepelt együtt Messiékkel, a múlt idényben például a görög Olimpiakoszban futballozott.

A Stoke ezzel tovább építette a saját kis-Barcelonáját ugyanis 

A Premier League-ben amúgy sem nehéz Barcelona-nevelést vagy Barca-múlttal rendelkező játékost találni, egy csapatravaló simán kijön belőlük.

A stoke-osok mellett ott van az arsenalos Mikel Arteta, a chelsea-s Cesc Fabregas, a 18 évesen a Liverpoolhoz került Sergi Canos, és Gerard Deulofeut, akit néhány hete vásárolt meg végleg az Everton. 

Ez már lassan egy kezdőtizenegy, már csak egy kapus kéne, és amíg Victor Valdestől nem szabadul meg a Manchester United, addig őt is ide lehet sorolni. Védőnek még jöhetne az arsenalos Hector Bellerin, ő is a Barcelona utánpótlásban kezdett, és játszott nyolc éven át, mielőtt az Arsenalhoz került. Jordi Gomeznek is csak egy meccse volt a felnőtteknél a Barcánál, ő később az Espanyolban és a Wiganban is futballozott, a múlt idényben már a Sunderland alapembere volt. 

Be lehet dobni még Alex Songot is, aki két barcelonás szezon után a West Hamnél töltötte a múlt idényt, és az egyik legnagyobb név a City-sztár Yaya Touré. Így már cserékre is futja. 

Ezek után a védekezéssel mit sem törődő tizenegy így nézne ki: 

Valdes, Bellerin, Muniesa, Arteta, Song, Jordi Gomez, Yaya Touré, Afellay, Fabregas, Krkic, Deulofeu.


Cserék: Canos, El Ouriachi

Rovatok