Index Vakbarát Hírportál

Hatgólos meccsel készült az EL-visszavágóra a DVSC

2015. augusztus 2., vasárnap 20:11

Majdnem olyan drámai lett a Honvéd-DVSC bajnoki meccs vége, mint a szombati Diósgyőr-Videotonnak, de a Loki csak az egyenlítésig jutott a hosszabbításban. Az EL-ben még szereplő debreceni csapat így is 1-3-ról állt fel a második félidőben, miután a Honvéd előbb a 40., majd a 48. percben már kétgólos előnyben volt.

De már az eleje is jól indult a Honvéd számára, hiszen Zsidai László egy beívelés után hamar előnyhöz juttatta őket egy öngóllal. A folytatásban aztán Botka Endre lőtt egy tökéletesen helyezett, a kapufáról bevágódó lövést távolról, de Geoffrey Castillion perceken belül, még az első félidőben szépített.

A második félidőt Holender Filip fantasztikus szabadrúgásgólja nyitotta, a hajrát viszont a Debrecen bírta jobban: fél órával a vége előtt Balogh Norbert, majd a 93. percben Tisza Tibor góljaival döntetlenre mentették a mérkőzést.

Három forduló után a Debrecen a negyedik öt ponttal, a Honvéd úgy a harmadik hét pontot szerezve, hogy három kupacsapat, a Videoton, az MTK és a DVSC ellen nyitotta a szezont.

Budapest Honvéd – DVSC-TEVA 3-3 (2-1)

Bozsik Stadion, 2700 néző, v.: Andó-Szabó

    gólszerzők: Zsidai (11., öngól), Botka (40.), Holender (48.), illetve Castillion (43.), Balogh N. (63.), Tisza (93.)

    sárga lap: Gazdag (68.), illetve Zsidai (26.), Castillion (57.), Tisza (62.)

    Budapest Honvéd:

Kemenes - Baráth, Bobál D., Ignjatovic, Botka - Holender (Délczeg, 81.), Hidi, Kamber, Vécsei, Nagy G. (Gazdag, 59.) - Youla (Vernes, 66.)

    DVSC-TEVA:

Verpecz - Jovanovic, Mészáros, Brkovic, Nagy Z. (Sidibe, 76.) - Szakály P. (Tisza, 44.), Varga J., Zsidai, Horváth Zs. (Bódi, a szünetben) - Balogh N., Castillion

Rovatok