Index Vakbarát Hírportál

A franciák titkos fegyvere a hazai futball-Eb-re

2015. szeptember 15., kedd 09:54

Dimitri Payet neve ismerős lehet a francia futball kedvelőinek, az irányító-támadó az utóbbi 10 évben több klubban is szerepelt, Nantes, St. Etienne, Lille, Marseille, de csak az előző években futott be igazán, sőt, inkább csak most, amikor 28 évesen a Premier League-be szerződhetett.

A West Ham United igazolta le, amiben 5 PL-meccsen három gólnál jár, ebből kettőt a Newcastle Unitednek rúgott hétfő este, mikor 2-0-ra nyertek. Az első klasszisgól volt, Noble letette neki a labdát, ő pedig úgy 18 méterről védhetetlenül csavarta a bal felsőbe.

Payet Fantastic Goal vs NU

"Amikor leraktam neki, már tudtam, hogy gól lesz, mert edzésen ezeket simán beteszi" - nyilatkozta a meccs után Noble.

A második találata egyszerűbb volt, Moses szép szóló végén telibe lőtte a lécet, Payet a kipattanót vágta be. Igaz, ez sem volt olyan könnyű lövés.

Dimitri PAYET GOAL 2nd

A 15-szörös válogatott középpályás már 2010-ben bemutatkozott a francia csapatban, de sem Eb-n, sem vb-n nem játszott még. Ha így folytatja, jövőre, hazájában viszont ott lesz a pályán, sőt, a franciák egyik erőssége lehet. Első gólját a válogatottban júniusban rúgta Belgiumnak.

Payet messziről jön, 10 éve, mikor a Nantes-ban felkerült a felnőttekhez, de még nem volt profi szerződése, egy ruhaüzletben dolgozott eladóként. Ma a West Hamben úgy 50 ezer font körül keres hetente.

Dimitri Payet Nantes-ban, bolti eladóként 2005-ben

Rovatok