Index Vakbarát Hírportál

Albánia már kint, Lewandowski válságban van

2015. október 11., vasárnap 20:49

Az albánok életükben először jutottak ki valahova. A németek szenvedtek, de ott lesznek, Lewandowskiék szintén. Írország pótselejtez, akárcsak Dánia.

A görög-magyarral párhuzamosan az I csoportban is játszottak kora esti Eb-selejtezőket, és Albánia bebiztosította részvételét a jövő évi tornán egy könnyed, 3-0-ás győzelemmel Örményországban. Az Albánok először jutottak ki bármilyen tornára, még pótselejtezőre sincs szükségük, a dánok kényszerülnek arra.

A szerb-portugálnak már nem volt tétje, utóbbi kijutott, előbbi kiesett, a vendégek 2-1-re győztek. Nani gólja sem volt rossz, de Moutinhóé zseniális, csavarás a bal felsőbe. C. Ronaldo már el sem utazott erre a meccsre.

Örményország-Albania 0-3

Este küzdöttek a németek, az írek és a lengyelek két helyért.

A lengyel-íren volt egy gyors gólváltás, 15 perc után 1-1-re állt a meccs. A lengyel gólt nem Lewandowski rúgta, hanem Krychowiak, de később lehet, hogy egy csapattársa fogja megkapni, mert mintha beleért volna a labdába. Ha ő nem ér bele, egyébként Lewandowski akkor hozzáért volna.

Walters egy perc múlva büntetőből egyenlített, majd jött a szokásos Lewandowski-találat: egy bombafejest küldött a kapuba 12 méterről. A csatár utóbbi hat meccsén 15 gólnál jár.

Igen szép gól volt, viszont meglehetősen sokat kellett várni rá, hiszen a meccs előttig 405 perc alatt rúgott 14-et, azaz átlagban 29 percenként köszönt be, most viszont csak a 42.-ben.

A szünet után nem esett több gól, maradt az eredmény, ezzel a lengyelek csoportmásodikként kimentek, Írország pótselejtez.

A csoport másik meccsén a Németország-Grúzia 0-0-ra állt a szünetben, aztán az 50.-ben Thomas Müller betalált büntetőből, viszont a teljesen esélytelennek hitt vendégek pár percen belül egyenlítettek Kankava mesés kapásgóljával.

Max Kruse a 80.-ban belőtte a győztes gólt, Németország csoportelsőként kijutott.

Már kint vannak: Franciaország (házigazdaként), Anglia, Csehország, Izland, Ausztria, Észak-Írország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Olaszország, Belgium, Wales, Albánia, Románia, Németország, Lengyelország.

Eredmények, 8./10., utolsó forduló:

D csoport: Németország-Grúzia 2-1 (0-0)

Gibraltár-Skócia 0-6 (0-2)

Lengyelország-Írország 2-1 (2-1)
   

A csoport végeredménye: 1. (Eb-résztvevő) Németország 22 pont, 2. (Eb-résztvevő) Lengyelország 21, 3. Írország 18, 4. Skócia 15, 5. Grúzia 9, 6. Gibraltár 0


    I csoport:

Örményország-Albánia 0-3 (0-2)

Szerbia-Portugália 1-2 (0-1)
   

A csoport végeredménye: 1. (Eb-résztvevő) Portugália 21 pont, 2. (Eb-résztvevő) Albánia 14, 3. Dánia 12, 4. Szerbia 4, 5. Örményország 2
    Szerbiától három pontot levontak.

Rovatok