Index Vakbarát Hírportál

Itt a 23 futballista, aki az Aranylabdát kaphatja

2015. október 20., kedd 08:46

A FIFA kedd hajnalban nyilvánosságra hozta az Aranylabdára jelöltek bő listáját, melyen huszonhárom futballista szerepel, de a névsort majd szűkíteni fogják.  A huszonhárom nevet a  FIFA egyik bizottsága a France Football újságíróinak segítségével állította össze.

Az összes nagyobb név szerepel rajta, nem hiányzik Cristiano Ronaldo, Messi, Neymar, Bale, Hazard és Ibrahimović sem, és ott van az a Lewandowski is, aki az utóbbi időben elképesztő mennyiségű gólt termelt.

A legtöbb játékost idén is a Barcelona, a Bayern München és a Real Madrid delegálja.

A listát november végén faragják le három névre, akik közül a győztes a januári gálán kapja majd meg az Aranylabdát. Ekkor dől el az is, hogy ki kapja a legszebb gólért járó Puskás-díjat. 

Még nem bírálják el Platini pályázatát

Kilencvennapos felfüggesztése miatt nem bírálják el a FIFA elnöki tisztségére benyújtandó pályázatát Michel Platininek, az UEFA elnökének. Platini hivatalosan még nem jelentkezett, de többször hangoztatta, hogy kitart korábbi terve mellett, és harcba száll az elnöki pozícióért.

A jelentkezési határidő jövő hétfőn lejár, ezután az ad hoc választási bizottság ellenőrzi a jelöltek feddhetetlenségét. Ez azonban - amint Domenico Scala, a testület vezetője megerősítette - nem végezhető el olyan személyek esetében, akik az eltiltásukat töltik. A francia sportdiplomata januárban lejáró felfüggesztéséig - amely 45 nappal meghosszabbítható - ezért a FIFA illetékesei nem foglalkoznak a pályázatával. Amennyiben viszont a február 26-án esedékes tisztújításig az eltiltás érvényét veszti, az ad hoc választási bizottság dönt a jelentkezés elbírálásáról. 

 (MTI)

Tavaly Messi, Cristiano Ronaldo és Manuel Neuer volt a döntős, ők idén is ott vannak a listán.

Az Aranylabda-jelöltek: 

Rovatok