Index Vakbarát Hírportál

Davids megmondta a tutit C. Ronaldo–Messi-ügyben

2015. december 1., kedd 20:15

Edgar Davids volt a FIFA szakértője, amikor hétfőn egy 20 perces miniműsorban bejelentették az idei Aranylabda- és Puskás-díj-jelölteket. Lionel Messi mindkét kategóriában bekerült a végső háromba, Cristiano Ronaldo is újra aranylabdás lehet, így adta magát a lehetőség az összevetésükre, és a volt holland válogatott, Ajax-, Milan-, Juve-, Barca- és Inter-futballista vállalkozott is rá. Davids világéletében szókimondó típus volt, most sem fogta vissza magát, őszintén beszélt.

"Messi istenáldotta tehetség, ez különbözteti meg a többiektől. Tud cselezni, tud gólt rúgni, tud passzolni. Lát a pályán, érti a játékot. Cristiano egy atléta. Irtó keményen dolgozik, emiatt az állhatatossága miatt mindig a legjobb helyen van. Játszottam Cristiano Ronaldo ellen, könnyen levédekezhető, Messi nem. Nagyon keményen dolgozva lehetsz olyan, mint Cristiano, persze egy csak egy adott pontig, de sosem leszel olyan, mint Messi. Ez lehetetlen" - mondta a volt világklasszis középpályás.

Messi az Aranylabda favoritja, ötödik trófeáját nyerné, de ha C. Ronaldo kapja, beéri az argentint. 2008 óta csak ők ketten vehették a díjat.

Rovatok