Index Vakbarát Hírportál

Nikolics második az Aranycipő-versenyben

2015. december 21., hétfő 15:09

A magyar futballválogatott és a lengyel Legia Warszawa csatára, Nikolics Nemanja holtversenyben a második helyen áll a legjobb Európában játszó góllövőnek járó díj, az Aranycipő rangsorában.

Az eurotopfoot.com weboldal kimutatása szerint a vajdasági származású csatár a lengyel élvonalban 21 forduló alatt 22 alkalommal volt eredményes, a lengyelek viszont csak 21 gólt tartanak nyilván, mert a listavezető Piast Gliwice elleni találatot hivatalosan nem neki adták.

Az Aranycipőért zajló versenyben a gólok száma és a bajnokságok erőssége alapján rangsorolják a játékosokat, ezért fordulhat elő, hogy a Borussia Dortmund csatára, a német Bundesliga góllövőlistáját 18 találattal vezető gaboni Pierre-Emerick Aubameyang megelőzi Nikolicsot: az öt topliga kétszeres, míg a lengyel csak másfélszeres szorzójú.

Nikolics többek között Robert Lewandowskit, Jamie Vardyt, Thomas Müllert, Neymart, Luis Suárezt, Cristiano Ronaldót és Lionel Messit is megelőzi a listán. Az utóbbi hat Aranycipőt Messi vagy C. Ronaldo nyerte, csak 2013-14-ben tudott más, Luis Suarez is az élen végezni, holtversenyben a portugállal.

Ebben a szezonban Messi két hónapra kidőlt sérüléssel, Cristiano Ronaldo pedig a bajnokságban nem termel annyira, mint eddig. Tizenkét gólja van, ami kevés magához képest. A BL-ben ugyan 11-et vágott, így 22 meccsen 23 találattal áll mindent számítva, de az Aranycipőbe csak a bajnokság számít.

A szezon vége még igen messze van, sokat változhat még az élmezőny, de Nikolics teljesítménye akkor is kivételes. (MTI/Index)

"Nem gondoltam, hogy néhány hónap alatt új otthonra találok. De a Legia-család mindent megtett, hogy sikeres legyek Lengyelországban, és szerencsére meg tudtam hálálni ezt a szeretetet. Gólokkal!" - írta hétfőn a Facebook-oldalán Nikolics.

A csatár azt mondta, hogy a varsói klubban élete eddigi legjobb szezonját futja, és mivel magasra tette a lécet remek őszi teljesítményével, most már az a dolga, hogy a folytatásban is megtartsa jó formáját. "Továbbra is az a célunk, hogy bajnokságot nyerjünk" - jelentette ki a Legia csatára.

A téli szünetben a Legia a tabella második helyén áll, hátránya öt pont az elsőhöz képest.

Az Aranycipő-rangsor élcsoportja:

1. Pierre-Emerick Aubameyang (gaboni, Borussia Dortmund) 36 pont (18x2)
2. Nikolics Nemanja (Legia Warszawa)
   és Alex Teixeira Santos (brazil, Sahtar Doneck) 33 (22x1.5)
4. Gonzalo Higuaín (argentin, Napoli) 32 (16x2)
5. Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München)
   és Jamie Vardy (Leicester City) 30 (15x2)

Rovatok