Index Vakbarát Hírportál

A Stoke rendesen meglepte a Unitedet karácsonyra

2015. december 26., szombat 14:21

Erős meglepetéssel indult a Boxing Day játéknapja a Premier League-ben, sőt, rögtön két komoly meglepetés is volt a Stoke City és a Manchester United meccsén, hiszen azok után, hogy Louis van Gaal a kispadon hagyta Wayne Rooney-t a vendégeknél, a Stoke City fél óra után átgázolt a Uniteden.

Az első gólt a Barcelonából igazolt Bojan Krkic szerezte még a 19. percben, amikor Glen Johnson remek beadása után szinte zavartalanul lőhetett kapura - a kapus David De Gea nagyon messze volt, a spanyolnak csak két eldőlő védő között kellett elrúgnia a labdát. A helyzetet viszont nem Johnson csinálta meg, kellett hozzá Memphis Depay hatalmas hibája is, a hollandot ugyanis kicsit átverte a viharos erejű szél, ezért a csukafejessel hazaadott labdája nem jutott el a kapusig.

Hét perccel később viszont már nem kellett mázli a szembe szélben játszó hazaiaknak: az osztrák Marko Arnautivic ugyanis egy szabadrúgás után kipattanó lövést vágott be úgy a kapu jobb oldalába 21-22 méterről, hogy De Gea szinte mozdulni sem tudott rá.

A kezdés előtt a 11. helyen álló Stoke a villámkezdéssel nagyot léphet előre a bajnokság felére, míg Louis van Gaal állása komoly bajban lehet, hiszen a United, ha kikap, sorban hetedik meccsén nem tudna nyerni.

A második félidőben éledezett ugyan a United, de sokat még az sem jelentett nekik, hogy Rooney-t beküldte a szünetben a holland edző – a Manchester a 64. percben közel járt a szépítéshez, de Marouane Fellaini lövésénél Jack Butland fantasztikus reflexszel tudott védeni.

Gólt viszont később sem tudott lőni a United, amely így sorban hét meccse nyeretlen, ráadásul 1961 óta először vesztett sorban négy mérkőzést, ezzel pedig komoly veszélybe került Louis van Gaal állása. Győzelmével a Stoke feljött - ideiglenesen - a nyolcadik helyre, de mivel a többi csapat még csak most lép majd pályára, ez változhat, a United viszont könnyen lehet, hogy a legjobb hatból is kiszorul a játéknap végére.

Rovatok