Index Vakbarát Hírportál

Huszti Szabolcs visszatér a Bundesligába

2015. december 30., szerda 19:20

A 32 éves Huszti Szabolcs visszatér a Bundesligába, az Eintracht Frankfurtban folytatja majd pályafutását, a kínai Csangcsun Jatajtól szerezték meg.

Az 51-szeres válogatott magyar szélső korábban évekig futballozott a német bajnokságban, a Hannoverben két turnusa is volt, nagyon ment neki a játék. A Frankfurthoz január 3-án csatlakozik, onnan mennek majd Abu-Dzabiba edzőtáborozni. 

„Kevesen gondolták volna, hogy egy  Bundesliga-klub velem tervezi megerősíteni a keretét a télen. Jól esik a bizalom, főleg az, hogy a Frankfurt nem vacakolt, mindvégig éreztette velem a vezetőség, hogy számít rám,  engem akar. Ugyanolyan motiváltan várom ezt a kihívást, mint a legutóbbi  visszatérést, és feldob a helyzet, hogy ismét nagy klubnál futballozhatok, abban a bajnokságban, ahol otthon érzem magam. A profi labdarúgásban pillanatok alatt változik a helyzet, elég csak a Herthára gondolni, amely az előző idényben a kiesés ellen harcolt, most pedig dobogón van" - nyilatkozta Huszti a harmadik bundesligás visszatérésről. 

Menedzsdere, Filipovics Vladan elmondta, hogy Armin Veh vezetőedző még a korábbi magyar szövetségi kapitányt, Lothar Matthäust is megkérdezte Husztiról, a német csupa pozitív dolgot mondott. 

A Frankfurtnak szüksége is lesz Huszti tapasztalatára, mert a tizennegyedik helyről várják a tavaszi folytatást, csak néhány ponttal előzik meg a kiesőhelyen álló csapatokat. Huszti visszatérésével újra lehet stabilan kezdő magyar játékos a Bundesligában. 

Rovatok