Index Vakbarát Hírportál

Ne hasonlítsanak engem Guardiolához

2016. január 5., kedd 15:31

David Beckham melegen üdvözölte Zinedine Zidane kinevezését a Real Madrid kispadjára, Instagramon köszöntötte az új edzőt.

"Történhet-e ennél jobb? A játékosként legjobb ember veszi át a klubot, amit én és még olyan sokan szeretünk. Céltudatos, szenvedélyes, képtelen elfogadni a kudarcot, és olyan pozícióba kerül, amit élvezni fog. Ő a legjobb találat erre a munkára" - írta a kép alá, amin Zidane és ő látható még játékoskorukból, Real-mezben.

Az új tréner is optimista, természetesen azonnal győzni akar.

Zidane - primer entrenamiento

"Mindent megteszek, hogy a szezon végén nyerjünk egy trófeát. Keményen fogok dolgozni a játékosokkal együtt, szerintem jól megy majd minden. Nagyon meghat ez a kinevezés, jobban, mint mikor játékosként aláírtam a klubhoz. Szívem-lelkem beleadom majd a munkába" - ígérte.

Zidane kedden megtartotta első edzését a nagycsapatnak, az 5 ezer néző üdvrivalgással fogadta, egyértelműen jelezték, ők is örülnek a kinevezésének.

A tréning után újra találkozott a sajtóval, immár gyakorló Madrid-edzőként. Formás és szép futballt ígért, ami ki fogja elégíteni a közönség igényeit, és kiemelte, nagyon fontos, hogy a játékosok jól érezzék magukat. Utóbbi különösen azért lényeges, mert elődje, Rafa Benítez alatt több klasszis nem volt boldog, leginkább emiatt kellett a spanyolnak mennie.

"Labdatartás az ellenfél térfelén" - ez lesz az egyik kulcsa a játékuknak. Nem kell sokat gondolkodni, a volt barcás, Pep Guardiola tételmondata is ez, ám azt Zidane külön kérte, hogy ne hasonlítsák őt Guardiolához. "Nem lehet engem összevetni Peppel, aki egy csodálatos edző, és amit csinál, elképesztő."

A célja meccseket nyerni, illetve megszerezni azt a két trófeát, amiért még versenyben vannak: "Meg akarunk nyerni mindent, amit lehet, és jó pozícióban vagyunk ehhez mindkét sorozatban." A bajnokságban négy ponton belül vannak a vezető Atleticóhoz, kettővel a Barca mögött, a BL-nyolcaddöntőben a Romával játszanak február közepén.

Zidane első tétmeccse szombat este a Real-Deportivo lesz, fél kilenctől.

Does it get any better than this ?? A man that has been the best at a game we all love , taking over of a club that myself and many more people love... Someone with drive , passion and also doesn't accept failure on any level.. Taking over from a manager that has huge experience and respect in the game , but taking on a position that he will relish ... THE BEST PERSON FOR THE JOB

 

Rovatok