Index Vakbarát Hírportál

Messi egy mondattal beárazta öt Aranylabdáját

2016. január 12., kedd 08:39

Lionel Messi hétfő este ötödik Aranylabdáját vehette át Zürichben, kissé meg is hatódott, legalábbis a beszédéből ez tűnt ki. Megköszönte nagyon, azt viszont néhány órával korábban tudatosította mindenkiben, hol is a helye ennek az egyéni futballdíjnak. Az Aranylabdát 60 éve adják át, rettentően népszerű, és óriási a presztízse világszerte, de az argentinnek teljesen igaza volt, amikor a délutáni interjúkon azt mondta:

1 világbajnoki cím, vagy 5 Aranylabda? 1 vb, egyértelmű!

A kérdést konkrétan így tette fel neki Twitteren egy drukker, és az újságírói kérdések előtt olvasták fel neki. Csak egy kicsit habozott a válasszal: "Nagyon nehéz kérdés. A világbajnokság a legtöbb, amit elérhetsz játékosként, ezért egyértelműen ezt választanám".

És ekkor még nem tudta, hogy két év kihagyással ismét ő nyerte meg, így visszavette azt két Cristiano Ronaldo-év után.

Érdekes megnézni, hogyan szavaztak Magyarország képviselői, a szövetségi kapitány, Bernd Storck, a válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs és az NS újságírója, Csillag Péter.

Dzsudzsák telibelőtte a top3-at, ami Messi, C. Ronaldo, Neymar lett, Csillag Messit eltalálta, másodiknak Luis Suarezt tette, harmadiknak C. Ronaldót. A szövkap sorrendje már meglepőbb, ő Cristiano Ronaldónak adta volna, másodiknak a bayernes Thomas Müllert írta, harmadiknak Messit.

A százalékos megoszlás egyébként kissé kiábrándító a dobogósok között. Messi 41, C. Ronaldo 27, Neymar mindössze 7 százalékot kapott, ami azok után furcsa, hogy Neymart szoros másodiknak tippelték a legtöbben.

Rovatok