Index Vakbarát Hírportál

Egervári és Pintér tartja a markát, Dárdai nem

2016. január 15., péntek 13:43

Dárdai Pált választották a legjobb magyar edzőnek a sportújságírók, mert a Hertha a harmadik Bundesligában, a válogatott Eb-re jutásában pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett az öt meccsen elért 11 pontjával. A 2014-es naptári évre ebből a hazai 0-0 a görögök ellen, valamint az idegenbeli 1-0 Helsinkiben esett.

„Nem az én sikerem, hanem nagy siker mindenkinek. Azt ígértem, adok egy alapot, örülök, hogy sikerült betartani. A slusszpoén Bernd Storck érdeme, jól végigvitte a két pótselejtezőt” - nagyjából ez volt az üzenete a törökországi Belekből, ahol a klubjával edzőtáborozik a 39 éves edző.

Két korábbi kapitány pár nyilatkozata jutott eszembe Dárdai szavait hallva.

„A kijutás egy folyamat eredménye. A csapat magja már az én időmben is szerepelt a válogatottban, de a játékosok azóta jóval rutinosabbak lettek” - ezt még a norvégok elleni meccs alatt mondta Egervári Sándor.

Egervári keményen nekiment Storcknak a selejtezők előtt, ezért nemhogy nem kért elnézést, hanem Diósgyőrben azt a Pisont Istvánt vette maga mellé másodedzőnek január elején, aki szinténkiosztotta a németet.

Az első elveszített selejtező után kirúgott Pintér Attila is követelte a sikerből a részét, hiszen beigazolódott a tézise, az itthon játszókra kell építeni valamint az összetartásokra a válogatottat.

Régebben pedig azt mondta, nem tudhatjuk, hogy vele nem szerzett volna ugyanúgy 7 pontot a csapat a három 2014-es őszi meccsen, mint Dárdaival.

Rovatok