Index Vakbarát Hírportál

Benczés Miklós visszatért Diósgyőrbe

2016. január 22., péntek 15:56

A Diósgyőr volt edzője a DVTK futball akadémiájának (Diósgyőri Labdarúgó Akadémia) igazgatója lett, jelentette be a klub.

A Puskás Akadémiánál eltöltött három éve alatt, rálátása volt arra, hogyan épül fel egy komoly utánpótlás bázis, így az ez irányú tapasztalataira is számítunk. Az akadémia napi működtetése, a működéssel kapcsolatos sportszakmai adminisztráció és a megfelelő stratégia felállítása lesz most az elsődleges feladata, mondta Árki Gábor sportigazgató.

„Voltak megkereséseim a másodosztályból, de én mindenképpen Miskolcon szerettem volna dolgozni, így nagyon hamar meg tudtunk állapodni. Úgy gondolom senkinek nem kell bizonygatnom, hogy ez a klub mennyit jelent nekem. Nem mondom, hogy nem fog hiányozni a kispad, de most egy más munkakört kell betöltenem, szeretnék maximálisan megfelelni az elvárásoknak és teljes erőmmel erre fókuszálni. A szervezés, ellenőrzés, az értékelés és az adminisztráció tartozik majd hozzám, azaz magának az akadémiának a működtetése. Az lesz a legfőbb feladatom, hogy a fiatalok és az edző kollégák az edzés feltételeihez mindent megkapjanak. Sütő Szilárd a szakmai munkáért lesz a felelős én pedig azért, hogy minden gördülékenyen működjön és a fejlődés töretlen legyen” - mondta Benczés.

Rovatok