Index Vakbarát Hírportál

Borzalmas védelmét ellensúlyozta a Barca

2016. január 23., szombat 18:52

A spanyol bajnokság 21. fordulójának első szombati meccsén a Barcelona 64 másodperc után előnybe került a középmezőnyhöz tartozó Malaga otthonában.

Messi szöktette Suarezt, aki levitte a labdát a vonalig, valahogy átgyötörte a kapus alatt, Munirnak pedig csak az üres kapuba kellett passzolnia egy méterről.

A Barca akár meg is nyugodhatott volna, de visszaesett. A hazai csapat átvette az irányítást, Vermaelen hanyatt esett az egyik labdaeladás utáni kontránál, Mascherano mentette meg a helyzetet.

Bravo a kapufára tolt egy távoli lövést, így csak a 32. percben tudott egyenlíteni Juanpi, akkor is egy labdaeladás után jött a helyzet.

A katalánok még így is vezethettek volna az első félidőben, de a középen megiramodó Messi balra passzolt Munirnak – a másik oldalon Suarez is teljesen egyedül volt –, aki kapura lőtt, a kapusról kipattant, de Messi nem tudta belőni a kipattanót, mert az egyik védő tisztázott.

Így nyert a Barcelona

Az 52. percben Messi már jó megoldást választott, félfordulatból, kapásból lőtt a kapuba 5 méterről. Akkor még nem lehetett tudni, ezzel el is döntötte a meccset.

A Barcelona ezzel az élre állt, visszaelőzte az Atletico Madridot, amelyik vasárnap játszik.

Rovatok