Index Vakbarát Hírportál

Huszti-Szalai 5-3, de a kevesebb a jobb

2016. január 26., kedd 07:49

A tekintélyes német szaklap, a Kicker leosztályozta a hétvégi fordulót, ahol két magyar futballista is végigjátszotta a meccset, amire még nem volt példa az idei Bundesliga-szezonban.

Szalai Ádám immár a Hannoverben jutott szóhoz – hazai pályán 2-1-re kaptak ki a Darmstadttól -, és miután nem találta el jól a labdát, így adott gólpasszt. A magyar csatárhoz hasonlóan a télen érkező Hugo Almeida lőtte a gólt, de ő ennek ellenére rosszabb osztályzatot kapott, mint a magyar.

Szalai érdemjegye ugyanis 3-as, a portugálé 3,5, és az ottani rendszer a több a rosszabb. Szalai amúgy Zieler kapussal holtversenyben csapata második legjobb játékosa volt a lap szerint.

Szalait amúgy kevés választotta el a góltól, volt egy közeli veszélyes fejese, azzal egyenlíthetett volna. A Hannover az utolsó helyre sodródott időközben, nem lesz könnyű kiharcolnia a bentmaradást.

Huszti Szabolcs győztes csapatba tért vissza – a Wolfsburgot verte 3-2-re a Frankfurt -, a Kicker azonban a mezőny második legrosszabb játékosának látta.

5-ös érdemjegynél csak a lecserélt csatár, Seferovic kapott rosszabbat: 5,5-est. A triplázó Meyer természetesen egyest kapott, vagyis a legjobbat.

Rovatok