Index Vakbarát Hírportál

Dárdaiék lefékezték a Dortmundot, Huszti megint gólt rúgott a Bundesligában

2016. február 6., szombat 17:42 | aznap frissítve

A német bajnokság a forduló előtti első négy helyezettje nem szerzett gólt a 20. fordulóban.

Először nem rúgott gólt a tavaszi szezonban a Borussia Dortmund, amely Berlinbe látogatott, ahol a Hertha BSC-vel döntetlenezett (0-0) a német futballbajnokság 20. fordulójában.

Dárdai Pál Herthája alaposan felkészült a Dortmund totális futballjából, így a legnagyobb góllövőjük, Aubameyang gyakorlatilag labdához sem érhetett, ennek viszont az lett a következménye, hogy a Dortmund uralta a mérkőzést, és a Herthának csak néhány ellentámadásból illetve pontrúgásból sikerült az ellenfél kapuja előtt helyzetet kiakalítania.

A taktika bevált, sőt a berliniek majdnem túl is teljesítettek. A 89. percben Kalout váltotta Baumjohann, aki a hosszabbításban egyedül indulhatott meg a kapu felé, a középpályán kicsit visszahúzták a kezét, ami éppen annyira visszavette a lendületét, hogy egy védő utolérte, és a büntetővonalnál tisztázni tudott. Nagy helyzet volt.

A Hertha három döntetlennel kezdte a tavaszt, most három ponttal megelőzve a negyedik helyezetet, dobogósok, a Dortmund tíz ponttal megy előttük, a második.

Két magyar is a pályára lépett a német első osztályban, Szalai végigjátszotta a Hannover vesztes meccsét a Mainz ellen (0-1), míg Huszti gólt lőtt a 90. percben Frankfurtban, ahol Stuttgart nyert 4-2-re.

Bundesliga, 20. forduló:

Vasárnap:

Stieber kezdő volt a Bundesliga II-ben a Nürnberg győztes meccsén, amelyen az 1860 Münchent győzték le, Stiebert a 62. percben lecserélték.

Rovatok