Index Vakbarát Hírportál

Botrányos román bajnoki: 4 pirosat, 13 sárgát osztott ki a bíró

2016. március 8., kedd 14:33

Áll a bál a román élvonal felsőházi rájátszásának első fordulójában lejátszott meccs miatt, amin az ASA hazai pályán 2-0-ra kikapott a Pandurii Targu Jiiutól.

Az előző idényben ezüstérmes marosvásárhelyi ASA-ból Marius Tucudean a 31., Marius Constantin a 65., Claudiu Voiculet a 82., Ramiro Costa pedig a 84. percben kapott piros lapot. A találkozón 13 sárgát is kiosztott a játékvezető.

Claudiu Maior alelnök kedden kijelentette, hogy a klubvezetők kivizsgálták a meccsen történteket és drasztikusan megbüntetik a sportszerűtlenül viselkedő játékosaikat, írja az MTI. 

"Azért jöttünk, hogy focizzunk, de mindenki láthatta, mi történt. Ilyesmiben még sosem volt részem. Remélem, rájönnek, hogy nem normális dolog ilyen hevesen játszani" - nyilatkozta a lefújás után a Pandurii válogatott védője, Cristian Sapunaru.

A marosvásárhelyi szekelyhon.ro portál az utóbbi évek legsportszerűtlenebb meccsének nevezte a találkozót. Volt több durva szabálytalanság, reklamálás és lökdösődés is. 

Az ASA-nak két hete nincs állandó vezetőedzője. A február 21-én menesztett Petre Grigoras volt a csapat szezonbeli negyedik trénere, jelenleg Carol Fekete kapusedző irányítja a csapatot, amelyben január óta Adrian Mutu is szerepel. Ő a hétfői meccs első félidejében sárga lapot kapott, majd a szünetben lecserélték.

Vereségével az ASA tízpontos hátrányba került az éllovas Astrával szemben.

Rovatok