Index Vakbarát Hírportál

Klopp visszatér: Dortmund-Liverpool az EL-ben

2016. március 18., péntek 13:16

A BL után kisorsolták az Európa Liga negyeddöntőinek párosításait is, a volt svájci válogatott Alex Frei a következő párokat húzta ki:

Braga-Shaktar

Villarreal-Sparta Praha

Athletic Bilbao-Sevilla

Dortmund-Liverpool

Az utóbbi természetesen magasan a legérdekesebb, mert a Pool jelenlegi edzője tavaly még a Dortmundot irányította, Jürgen Klopp visszatér exklubjához, amivel legnagyobb sikereit elérte. Kétszer nyert velük bajnokságot és a Bajnokok Ligája-döntőbe is bejutottak 2013-ban.

Háromszor játszott egymással ez a két klub a történelemben, 1966-ban, a KEK-döntőben 2-1-re győzött a BVB, azaz a Dortmund. Azóta a 2001-2002-es BL-ben futottak össze, az első csoportkörben Dortmundban 0-0 lett, majd a Pool otthon nyert 2-0-ra.

A Liverpoolnak van még egy kötődése a BVB-hez, illetve annak stadionjához: itt nyerték meg ugyanis 5-4-re a 2001-es őrült UEFA-kupa-döntőt.

Összejött egy spanyol párharc is, az EL-, illetve UEFA-kupa specialista Sevilla a Bilbaóval találkozik. A Sevilla az utóbbi tíz évben négyszer nyerte meg ezt a kupát.

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 7-én, a visszavágókat pedig április 14-én rendezik. A sorozat döntője május 18-án, Bázelben lesz.

Rovatok