Index Vakbarát Hírportál

Dárdai legfontosabb hete jön, egész Berlin ezt várja

2016. április 18., hétfő 08:40

Mindent megtesz a berlini sajtó, hogy kellőképpen beharangozza ezt a futballhetet, mert a Hertha BSC szerdán a Dortmundot fogadja a Német Kupában, míg szombaton a bajnokságban vezető Bayern Münchent.

A hangulat fokozása már közvetlenül a Hoffenheim elleni - 2-1-re elveszített - hétvégi meccs után elkezdődött.

A védelem tengelyébe visszatérő amerikai Johnny Brooks ugyanis azt mondta, keményen dolgoznak azért, hogy szerda este visszavágjanak, és ismét a legszebb arcukat mutassák.

Dárdai Pál vezetőedző is kifejtette, az egész város a szerda estét várja, különleges pillanat lesz az életükben.

„Azt már átélhettük, milyen, ha 50 vagy 55 ezren vannak a stadionban. De amikor 76 ezren, az egészen gigantikus és felemelő. A futball a szurkolókért van. Akkor sem leszek boldogtalan, ha 120 perc után, tizenegyesekkel, valahogy kiverjük a Dortmundot. Mert a szurkolóinknak tudunk adni egy májusi kupadöntőt” - jelentette ki.

Azonnal fel is tették neki a kérdést, hogy a Bajnokok Ligájában való szereplést elcserélné-e a kupasikerre. „A kupaálomért érdemes küzdeni. Egy meccsen pedig minden lehetséges” - adott némileg kitérő választ a kérdésre.

A Hertha amúgy negyedik a bajnokságban, de ezt a pozíciót akkor is képes megőrizni, ha szombaton a Bayern a papírforma szerint legyőzi. 4 pont ugyanis az előnye az üldözőkkel szemben, és az üldözők sincsenek a topon, a Mönchengladbach az utolsó Hannovertől, a Schalke a Bayerntől, míg a Mainz hazai pályán 2-0-s vezetésről kapott ki 3-2-re a Kölntől.

A sorrend:

„Húsz éve vagyok Berlinben. Húsz éve vagyok a csapat tagja valamilyen formában. Húsz éve várok erre az estére, a szerdaira” - ezek már Michael Preetz sportigazgató szavai voltak, aki 1996-ban érkezett Berlinbe, csatárnak.

A Dortmund szerinte egy nagyszerű ellenfél az elődöntőben, még akkor is, ha a múlt csütörtökön kiesett az Európa Ligából, miután 3-1-es vezetésről elbukott Liverpoolban. Ha a Dortmund trófeával szeretné zárni a szezont, akkor a Német Kupa az egyetlen lehetősége.

„Maximális erővel és felkészültséggel várjuk a meccset” - összegzett Preetz.

A Hertha március 19-én nyert utoljára, ha a szezon két legjobban várt meccse közül valamelyiket is megnyerné, tökéletesebb alkalom nem is lehetne, hogy kijöjjön a gödörből.

A Dortmunddal a bajnokságban gól nélküli meccset játszottak Berlinben, és a tudósítások szerint nekik volt több lehetőségük. Ezt kellene még egyszer megvalósítaniuk.

Rovatok