Index Vakbarát Hírportál

Dárdai kiborult a vesztes elődöntő után

2016. április 21., csütörtök 09:49

A Borussia Dortmund a papírformának megfelelően 3-0-ra megverte a hazai pályán játszó Hertha BSC-t a Német Kupa elődöntőjében, egyelőre nem jött össze Dárdai Pál nagy álma, hogy ha játékosként nem is sikerült a fináléba jutnia, edzőként bekerül oda.

Már a meccs előtt nyilvánvaló volt, hogy a Dortmund sebességét össze sem lehet hasonlítani a berlini csapatéval, ezért nem lehetett más feladatuk, mint hogy lefékezzék a gyors csatárokat és középpályásokat.

Nem sikerült, az első gólt Castro egy szép lövésből érte el, a második pedig egy kapitális hiba után jött. A harmadik már nem változtatott a lényegen.

A meccs után Dárdai kifejtette, hogy fiatal még a csapata, fejlődniük kell, nincs nemzetközi rutinjuk, a Dortmund ellenben egy gyors és igazi topcsapat, amelyik nem ad területet, nagyon nehéz ellenük játszani, ennek ellenére két nagy helyzetet kialakítottak.

A magyar szakvezető már az interjú elején sem értett egyet a német riporterrel, mert nem tartotta helyes kifejezésnek a reményt.

A riporter a kezdetben még mosolygós Dárdainak felvetette, hogy kicsivel több bátorságot várt a Herthától.

Dárdai Pál indulatos csatája a riporterrel

Dárdai nem értette, milyen bátorságra gondolt. Erre Thomas Wagner azt mondta, hogy a hazai közönség előtt elvárható kezdeményezésről.

„Mit kellett volna csinálnunk? Legközelebb megpróbáljuk, mondja meg” – felelte némi indulattal.

Azt a választ kapta, hogy több párharcot kellett volna nyerniük, több szabadrúgást kellett volna kiharcolniuk.

Dárdai ekkor már kifakadt, felelevenítette, hogy a Dortmund ugyanúgy játszott az első félidőben, mint Liverpoolban az első félidőben, rájuk kényszerítették az akaratukat. (Az Európa Liga-meccsen 4-3-ra kikaptak, de a félidőben vezettek 2-1-re.)

Szerinte a Hertha így is a határon játszott, sokat futott és küzdött, de ez nem elég egy ilyen szintű csapat ellen. „Jöjjön el hozzánk, ha tanácsot ad nekem, hogyan kell legyőzni a Dortmundot, attól csak boldog leszek. Több tiszteletet érdemel a csapatom. Kérem, tegyen fel jobb kérdést.”

A legvégén pedig azon csaptak össze, hogy a játékosanyag az edző szerint nem jó kifejezés, mert a játékosok nem anyagok és nem gépek. Mindez onnan került szóba, hogy a Dortmundnak jobb a kerete.

A Hertha szombaton az éllovas Bayern Münchent fogadja, és ha vereséget is szenved, akkor is marad a negyedik helyen. 

Rovatok