Index Vakbarát Hírportál

Meccs közben összeesett és meghalt a listavezető zalai csapat 27 éves futballistája

2016. április 24., vasárnap 09:19

Mérkőzés közben rosszul lett a futballpályán a gyenesdiási sportkör 27 éves játékosa, akit a helyszínen újraélesztettek, a kórházban azonban nem sokkal később elhunyt - közölte a zalaifoci.hu információja alapján a Zalai Hírlap online kiadása.

A szombat délután félbeszakadt a Gyenesdiás-Böde megyei II. osztályú labdarúgó-mérkőzés, mert a találkozó 65. percében a pályán rosszul lett az egyik játékos. Bernáth Dávid, a bajnoki tabellát vezető hazaiak játékosa összeesett, ekkor már nem volt eszméleténél.

A 27 éves focistát a pályán félórás küzdelem árán sikerült a mentőknek újraéleszteniük, majd a keszthelyi kórházba vitték, ahol azonban elhunyt, írja az MTI. Bernáthnak kedden volt a születésnapja, csapattársai a meccs után szerették volna megünnepelni.

„Dávid rosszul lett és utána már nem volt eszméleténél. Azonnal mentőt hívtunk hozzá, akik gyorsan ki is érkeztek. Kicsit később még egy mentő jött. Fél órán át próbálták újraéleszteni. Bevitték a kórházba, és az összeesés után egy órával tudtuk meg, hogy Dávid itthagyott bennünket" - számolt be az eseményekről Mosdósi Attila, a helyi sportkör elnöke a zaol.hu-nak. „Most sem fogtuk fel még a tragédiát. Dávid a héten ünnepelte a születésnapját, a meccs után szerettük volna kicsit megünnepelni. Az egész csapat le van sújtva, és minden családtagnak, hozzátartozónak, barátnak részvétünket fejezzük ki. Azon ritka fiatalok közé tartozott, akikből kevés van a mai világban" - tette hozzá Mosdósi.

Góth Imre, a település polgármestere így nyilatkozott. „Többen is szaladtak hozzá segíteni, majd megérkeztek a mentők is, akik a helyszínen sokáig küzdöttek Dávid életéért. Megrázó volt látni, ahogy a nagy autó ringatózott a pályán, ahogy a mentősök odabent tették a dolgukat. Aztán a keszthelyi kórházba vitték a játékosunkat, ahonnan először jó hír érkezett az állapotáról. Nem sokkal később azonban jött az újabb információ: Dávid keringése végleg összeomlott és elhunyt. Együtt sírtunk a pályán, még a bödeieket is megrázta, ami történt. Dávid éppen egy hete ünnepelte 28. születésnapját, a csapat akkori győzelmét neki ajánlotta fel abból az alkalomból. Sajnos ez volt az utolsó sikere, amelyet vele együtt vívhatott ki a Kinizsi."

A mérkőzést a játékvezető természetesen lefújta.

Rovatok