Index Vakbarát Hírportál

Megtámadták a Manchester United buszát, késik a meccsük

2016. május 10., kedd 20:33

A Manchester United a West Ham United otthonába utazott, hogy pótolja korábbról elmaradt angol bajnokiját hétfő este, de a mérkőzést nem tudták időben elkezdeni.

A stadionba menet huligánok megtámadták a manchesteri csapat buszát, elég rendesen meg is rongálták a járművet. A környéken rendőrök, lovasrendőrök igyekeztek rendet rakni, nem sok sikerrel. 

A történtek miatt az angol bajnoki negyvenöt perces késéssel kezdődik, a hivatalos indoklás szerint forgalmi okok miatt. "Szétverték a buszt, nem volt valami kellemes élmény. Tudjuk, hogy ez egy nagy este a West Ham-szurkolóknak, de a klubjuk nem fog örülni ennek" - nyilatkozta a manchesteri támadó, Wayne Rooney. Az egyik felvételen látható, hogy üvegekkel sorozták meg a buszt a WHU-drukkerek. 

Megtámadták a MU-buszt

A West Hamnek ez az utolsó mérkőzése a Boleyn Groundon, ősszel már az olimpiai stadionban játszanak. A klub vezetői azt mondták, a vendégeknek már jóval korábban meg kellett volna érkezniük.  Louis van Gaal csapata egyszer már elkésett ebben a szezonban egy bajnokiról, akkor is a forgalomban ragadtak.  

A MU-nak azért lett volna fontos a győzelem, hogy legyen esélyük a BL-ben indulásra. De a vezetést a West Ham szerezte meg már a 10. percben Diafra Sakho góljával. Egészen a szünetig tartották előnyüket, aztán viszont a United fordítani tudott Martial duplájával. 

A hazaiak nagyon megnyomták az utolsó negyedórát, és előbb Michail Antonio egyenlített, egy beívelés után fejelhetett üresen a United kapujába a 76. percben. Öt perccel később pedig jött a győztes gól Winston Reidtól, ez is egy fejesből született.

 

A West Ham 3-2-re nyert, míg a Manchester Unitednek a mostani vereség azt jelenti, hogy az utolsó fordulóban kellene előzniük a Manchester Cityt, hogy BL-selejtezőt érő helyen végezzenek.

Az angol szövetség a mérkőzés után jelezte, vizsgálatot indítanak a meccs előtti balhé miatt.

Rovatok