Index Vakbarát Hírportál

A kapus passza Copa-döntőt ért Chilének

2016. június 23., csütörtök 08:16 | aznap frissítve

Chile 2-0-ra legyőzte Kolumbiát, így bejutott az Egyesült Államokban zajló centenáriumi Copa América döntőjébe, ahol - közép-európai idő szerint hétfő hajnalban - Argentína lesz majd az ellenfele. A mérkőzést vihar szakította félbe, a második félidő csak több, mint két és fél órával később kezdődhetett meg.

Mindkét chilei gól nagyszerű egyéni teljesítmény után született. A hetedik percben jött az első. Fuenzalida jobb oldali beadását az egyik kolumbiai védő fejelte vissza a kapu elé, Aránguiz érkezett és kapásból a hálóba vágta. 

Négy perc telt el, és egy különösen szép góllal eldőlt a meccs. Claudio Bravo kirúgása után Alexis Sánchez indult meg, egy befelé csel után a kapufát találta el, a kipattanót pedig Fuenzalida értékesítette. Negyedóra sem telt el és kialakult a végeredmény.

Kolumbia az 57. perctől emberhátrányba került Carlos Sánchez második sárga lapja miatt. Chile az argentinoktól elszenvedett csoportvereség óta minden ellenfelét elintézte, négy meccsen 15-3-as gólkülönbséget produkált. Egy év és 11 nap alatt az összes dél-amerikai csapatot legyőzte.

Kolumbia-Chile 0-2 (0-2)

Rovatok