Index Vakbarát Hírportál

A franciák már elmentek haza, a vesztes izlandiak még mindig ünnepeltek

2016. július 4., hétfő 10:30

Az izlandiak társ szövetségi kapitánya, Heimir Hallgrimsson szerint játékosaik még nem fogták fel, mekkora dolgot vittek végbe az Eb-szerepléssel, még akkor is, ha a negyeddöntőben 5-2-re kikaptak Franciaországtól.

„Pár nap múlva fog leesni nekik, amikor elkezdik olvasni az újságokat, akkor fogják látni. Amikor benne vagy egy tornában, elveszik számodra a média, nem nézed a tv-t, főleg nem az izlandi tv-t. De meg fogja változtatni az életüket, csak várj, és meglátod."

„Az izlandiak nagyon büszkék arra, amit elértek, és ez a számokból is látszik. Azok számából, hogy mennyien jöttek el az Eb-re, és azokból is, hogy mennyien nézték bárhol másol a meccseket. Ez összehozta az egész nemzetet, és fantasztikus, hogy egy ilyesminek a része lehetsz" – mondta a kapitány, és valóban nagyok a számok. Az Eb-re körülbelül 30 ezer izlandi utazott el, ez a lakosság körülbelül tíz százaléka, míg a közvetítések is óriási nézettséget értek, több mint 99 százalékosat.

„Remélhetőleg nem dobálnak meg minket tojással ezután az eredmény után" – viccelődött Hallgrimsson az 5-2- után –  „A szurkolók nagyra tartják ezeket a játékosokat, és az a fantasztikus, hogy a futballisták is nagyra tartják a drukkereket. Vicces, hogy 5-2-re veszítettünk, elment haza az összes francia szurkoló, miközben az izlandi drukkerek még mindig éltették a csapatot, és ez a lenyűgöző."

Rovatok