Index Vakbarát Hírportál

Zidane: Pogba még nem a Realé

2016. július 28., csütörtök 10:51

Paul Pogbát a sajtó már hetekkel ezelőtt eladta a Juventustól a Manchester Unitednek, és amikor a hét elején az olaszok megvették 90 millióért Gonzalo Higuaint a Napolitól, úgy tűnt, felgyorsul a francia átigazolása is.

A Juvénak kelleni fog a pénz, hogy finanszírozni tudja az argentin érkezését, Beppe Marotta Juve-igazgató szerdán mégis azt mondta a Gazzettának, "minden megfeneklett Pogba-ügyben". Az újságok szerint az ok, hogy a Juventus ragaszkodik a 120 millió euróhoz Pogbáért - amint az angolok még ki is köhögnének - csakhogy a játékos ügynöke, Mino Raiola 25 millió eurós illetéket kér magának. Vagyis Pogba 145 millió euróba kerülne, a világ magasan legdrágább futballistájává lépne elő, ha a ManUnited ezt kifizetné. Csakhogy nem igazán akarja kifizetni, legalábbis egyelőre.

Ezen a ponton jön a képbe a Real Madrid, ahol a 23 éves szívesebben folytatná a karrierjét, ám pár hete Zinedine Zidane vezetőedző azt mondta, amikor Pogba szóba került, hogy tényleg jó kis középpályás, de az ő kerete rendben van.

Most viszont árnyalta a képet, amikor azt kérdezték, érkezhet-e Pogba a csapatába.

Nem tudom. Bármi történhet még. Még nem Real-futballista, nem tudok mit mondani arról, mi fog történni. Pogba mindenkit érdekel. Nagyszerű játékos, és ha a Madridnál dolgozol, mindig a legjobbakat akarod. Nehéz javítani a keretünkön, most nyertük meg a BL-t, de mindig van olyan ember, aki képes emelni a szintet. Viszont tiszteletben kell tartanunk, hogy ő a Juve játékosa. Most többet nem mondhatok.

Vagyis az továbbra is biztos, hogy a Juventus eladja Pogbát, de már kevésbé, hogy a Manchester Unitednek.

Jelenleg a világ két legdrágább futballistája Cristiano Ronaldo és Gareth Bale, mindkettőt nagyjából 100 millió euróért vette a Real Madrid Angliából. (Be is váltak, két BL-t nyertek a klubnak.)

Leírni is abszurd, hogy Pogba érhet-e másfélszer annyit, mint ők.

Rovatok