Index Vakbarát Hírportál

SMS-ben üzent az NB II.-es klub tulaja: nem kérnek új stadiont

2016. augusztus 2., kedd 18:51

Áll a bál az NB II.-es Vácnál, miután a klub tulajdonosa SMS-ben üzente meg a város alpolgármesterének, Pető Tibornak hogy nem nyújtják be a stadionfelújításhoz szükséges TAO-kérelem hiánypótlását. Pedig a város állta volna a költségeket. 

A klub honlapjára kedden kirakott közlemény szerint John Marshall tulaj SMS-ében ez állt:

Kedves Tibor, A klub jövője és biztonsága Vácott, számomra sem nem tiszta, sem nem biztos és a jelenlegi helyzetben nem biztonságos. Nincs más választásom a TAO-val kapcsolatosan. A Vác FC NEM fogja benyújtani a TAO-kérelem hiánypótlását a mai, augusztus 1-i határidőig. Jó nyaralást! Üdvözlettel, John Marshall.

Nem sokkal később Pető Tibor reagált, és megerősítette, hogy nem kapták meg a szükséges papírokat, pedig "a korábban hiányolt dokumentumok maradéktalanul rendelkezésre álltak, valamint Vác Városa a beruházáshoz szükséges önrészt (140 mFt) pénteki döntésével biztosította."

Majd azzal zárja, hogy: "Váci Labdarúgó Sportegyesület vezetése augusztus hónap folyamán azon fog dolgozni, hogy ezen pályázatra elkülönített TAO forrást az MLSZ az egyesületnek biztosítsa. Ezen cél eléréséhez számos jogi és gazdasági kérdést kell tisztázni a szövetséggel. Készek vagyunk saját TAO pályázatunk beruházásait is átalakítani annak érdekében, hogy a csapat mihamarabb ismét itthon játszhassa hazai mérkőzéseit." A teljes üzenet amúgy a csakfoci.hu-n olvasható.

Pénteken jelentették be, hogy a Vác stadionját a korábbi információkkal ellentétben mégis felújítják, és a munkálatok alatt Dunaújvárosban fog játszani, a helyi csapattal és az MTK-val együtt, ami szintén stadionfelújítás miatt kényszerült albérletbe. 

John Marshall-lal három éve az Index is készített interjút, ezt itt olvashatja. 

Rovatok