Index Vakbarát Hírportál

Két magyarral folytatódott a Bundesliga

2016. augusztus 27., szombat 15:55 | aznap frissítve

A német futballbajnokság első fordulójában szombaton két magyar is a kezdőben kapott lehetőséget, Kölnben a vendég Darmstadt csapatában Kleinheisler László, Frankfurtban pedig Huszti Szabolcs lépett pályára a Schalke ellen. Ő a mérkőzés legelején gólpasszt is adott Meiernek. A 16-os előtt pattogott a labda, Huszti reagált a leggyorsabban és laposan lőtt passzt Meiernek, aki 14 méterről lőtt a hosszúba. 

A meccs végéig megmaradt az előny, így a tavaly a kiesés ellen küzdő Frankfurt kellemes emlékekkel vonulhat a válogatott meccsek miatti kéthetes szünetre.

A Darmstadtnak viszont nem sikerült a csoda, Kölnben 2-0. A mérkőzést töbször is meg kellett szakítani az égszakadás és a heves villámlások miatt, húsz percet hosszabbítottak. Kleinheislert a mérkőzés 85. percében cserélték le.

Az idei szezon pénteken este kezdődött, a Bayern München 6-0-ra verte Kleinheisler anyaklubját, a Werdert, amelynek lehetősége sem volt a szépítésre. Innen nézve egyszerűen megmagyarázhatatlan, hogy milyen indokok alapján adták kölcsön az agresszív és támadó felfogású magyart.

Szombaton nem folytatódott a gólcunami, a Borussia Dortmund a Mainz-cal 2-1-re végzett, a Hamburg az Ingolstadttal 1-1-re, az Augsburg pedig kikapott a Wolfsburgtól 2-0-ra. Fél hattól igazi rangadóval folytatják:  A Mönchengladbach a Leverkusent fogadta, a hazaiak vezetését a Bayer még kiegyenlítette, de aztán gyorsan eldőlt a meccs a Mönchengladbach javára (2-1).

Három másik magyar futballista vasárnap léphetne pályára: a Lipcsében Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt, a Hoffenheimben Szalai Ádám.

Rovatok