Index Vakbarát Hírportál

Krkic bánhatja, hogy spanyol válogatott is volt. Egyszer, most menne a szerbekhez

2016. szeptember 21., szerda 11:45

Bojan Krkic, a Stoke City spanyol futballistája egyszeres spanyol válogatott, de már a szerb válogatott színeiben szeretne játszani. Ehhez a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) különengedélyére van szükség, írja az MTI.

A 26 éves Krkic édesapja szerb, édesanyja spanyol. Fiatalon az FC Barcelonában nevelkedett, majd a katalán klub történetének legfiatalabb játékosaként debütált a felnőtt csapatban. Óriási jövőt jósoltak neki, a korosztályos válogatottak után pedig nem is volt meglepő, hogy a szerbbel szemben a spanyolokat választotta, s 2008-ban 18 évesen és 13 naposan be is mutatkozott Vicente Del Bosque együttesében. Aztán soha többé.

Pályafutása megakadt, nem tudott igazán kitörni, a Barcelonában nem tudott magának állandó helyet kiharcolni, így 2011-ben távozott a klubtól, megjárta az AS Roma és az Ajax Amsterdam csapatait, 2014 óta pedig a Stoke Cityt erősíti.

Mivel már szerepelt a spanyol válogatottban, a FIFA szabályai szerint más ország színeiben nem léphet pályára. A Szerb Labdarúgó Szövetség most levélben fordult a szervezethez, hogy hozzájáruljon Krkic országváltásához.

Rovatok