Index Vakbarát Hírportál

Csak a nézőket felejtették ki az új MTK-stadionból

2016. szeptember 23., péntek 11:48 | hét éve frissítve

Tegyük fel, hogy valaki jegyet, sőt bérletet venne az MTK bajnoki mérkőzéseire az új Hidegkuti stadionba. A létesítmény szinte kész, három hét múlva ünnepélyes nyitómeccs a Sporting CP-vel, egy hónap múlva pedig bajnokin is debütál az aréna a Gyirmót ellen. Ehhez képest a klub honlapján egy augusztus közepi Deutsch Tamás-interjúból tudható meg a legtöbb a jegyek és bérletek árának, illetve típusának kérdéskörében, és az sem valami sok.

A legdrágább jegy 4900 forint lesz, de ennyiért akár egy háromtagú família is beülhet a speciális családi szektorba, mondta az elnök úr augusztus 14-én, hozzátéve, hogy a klub még a héten kiad egy részletes tájékoztatást. Azóta is várjuk.

Az ünnepi nyitómeccs jegyárai még fellelhetők a honlapon, persze nem a jegyvásárlás menüpont alatt, hanem a hírek között kell visszakeresni, de legalább annyit megtudhatunk, hogy 5900 forint a normál belépő, a VIP pedig 18 800-ba fáj. Hogy a kettő közt vannak-e más opciók is, az rejtély.

Szinte szóra sem érdemes, hogy a közlemény ugyanakkor rossz napra teszi a mérkőzést, tényleg nehéz lett volna lekövetni azt a szerencsétlenkedést, ami az ügyben történt. (Előbb a versenynaptár változása miatt kellett szeptember 21-ről október 12-re áttenni a meccset, majd utólag rájöttek, hogy az viszont a legfontosabb zsidó ünnep, jom kippur napja, így még egy nappal csúsztatni kellett.)

A bajnokságot illetően viszont teljes a homály. A jegyvásárlás menüpont egyenest az MLSZ egyik oldalára repít, ahol momentán nincs MTK-meccsről szóló információ, és a stadion alaprajzát is hiába keresnénk.

Ha beütjük a klub honlapjának keresőjébe, hogy „bérlet”, akkor utána egy jó ideig bogarászhatunk a találatok között, és a végén ott maradunk a már említett egy szem augusztusi Deutsch Tamással.

Én speciel egy ismerősöm ismerősének ismerősén keresztül megtudtam, hogy a sky boxokat valahol 15-20 millió körül mérik, viszont egy sima VIP-bérlet kijön 150 000 ezerből, sőt utóbbit akár féláron is meg lehet csípni a rövidített szezon miatt.

Az apósom ős-MTK-s lévén szurkolói ankéton is próbált tájékozódni, neki annyit sikerült kiderítenie, hogy a nyugdíjas szektor rettenetes helyen lesz, a normális helyekre meg a már említett 4900 forint a belépő, amit egy kicsit sokall kiadni, még Kanta József látványáért is. Most azon gondolkodik, hogy keres a táborban két apró öreget, kezükbe nyom egy-egy plüssmackót, és bemennek hárman családként.

Ez persze csak vicc, bár nem nagyobb, mint megépíttetni egy új stadiont, és aztán kifelejteni belőle a szurkolókat. Bár az is lehet, hogy eleve nem szerepeltek a tervek között. Az a néhány száz igazi drukker elenyésző bevételt jelent a központilag feltőkésített NB I.-ben, a sky boxokra meg úgyis találnak majd vevőket a hirtelen sugallatra MTK-s érzelművé váló állami vállalatok között.

Csak azt nem értem, miért van egyáltalán lelátó, miért nem csupa platina gold VIP az egész körös-körül?

Az ügyben megkérdeztük a klubot is, amint válaszolnak a levelünkre, frissítjük a cikket.

Rovatok