Index Vakbarát Hírportál

Megdőlt: 11-est nem lehet védeni, csak rosszul rúgni

2016. október 2., vasárnap 13:23

Az első félidő hajrájában kapott büntetőt az Atletico Valenciában, a bíró szerint Nani fellökte Correát. Nem igazán látszott, hogy egy nagy hasason kívül bármi is történt volna, de Griezmann odaállhatott tizenegyest rúgni.

Kihagyta a BL-döntőn, kihagyta szerdán a Bayern ellen - a lécre rúgta mindkettőt -, most a világ talán legjobb tizenegyesölője ellen próbálkozhatott.

Újra magasan lőtte, elég erősen is, csakhogy Diego Alves eltalálta az irányt, és magasra felnyúlva kiütötte a labdát. Lehetett volna jobban helyezett a lövés, de ami ilyen magasan és ilyen erősen megy, az be szokott menni.

Csak nem Diego Alvesnek: 40 büntetőből ez volt a 18., amit kivédett a spanyol bajnokságban. 2007-ben érkezett az Almeriához hazájából, Brazíliából, 2011 óta véd a Valenciában, ezidő alatt jött össze a majdnem 50 százalékos mutató. Múlt héten, a Leganes ellen is kifogott egyet.

Griezmann elég gyorsan visszavágott, a 63.-ban a csere Ferreira-Carrasco indította a csere Torrest, a kipattanó és egy passz után a francia bevágta az 1-0-át.

A 68.-ban Mario Suarez bután felvágta Griezmannt, jöhetett az újabb büntető. Most már Gabi, a csapatkapitány állt oda, a bal alsóra helyezte le, de nagyon gyengén, Diego Alvesnek ez desszert volt, simán kivédte - és meccsben tartotta a csapatát.

Összességében ez volt a 45. büntető ellene, 22-t fogott meg, kettő nem találta el a kaput, 21 bement. Vagyis már jobb a hárítási aránya 50 százaléknál, míg csak a bajnokságban 41/19-nél jár.

De ez ma semmit sem ért: Gameiro a 93.-ban szenzációs szólógóllal beállította a 0-2-es végeredményt.

Rovatok