Index Vakbarát Hírportál

És ezt a tehetséget majdnem elherdálták a magyarok

2016. október 25., kedd 09:25

A Darmstadtban átlag feletti teljesítményt nyújtott a hétvégén Kleinheisler László, ő mozdította el csapatát 1-1-ről a Wolfsburg elleni bajnokin, az elismert szaklap, a Kicker beválasztotta a forduló válogatottjába is.

A 3-1-es győzelemből nemcsak a balos kapásgóllal, hanem egy piros lap kiharcolásával is kivette a részét.

A Bild a 22 éves magyarról a válogatott másodedzőjét, az 1990-ben világbajnok Andy Möllert kérdezte.

A szakember kifejtette a bulvárlapnak, nagyon örülnek a fejlődésének, még nagyon fiatalnak nevezte, aki nagyon sokat akar tanulni, és nagyon fogékony is, mert szorgalmas.

„Nagyon dinamikus, nagy munkabírású, és állja az ütéseket is. Mindig azt kérdezi tőlünk, hogyan lehetne még jobb. Amikor nála van a labda, még kissé hektikusan viselkedik. Azt mondtuk neki a legutóbb, többet fut annál, mint amennyi a csapata hasznára válna. Ha többet lesz labdaközelben, még értékesebb lehet. De Darmstadtban jó kezekben van” - rögzítette Möller.

Hozzátette, hogy kölcsönbe került a Werdertől a klubhoz, ami egy fontos lépés a Bundesligához, mert ott többet játszhat és többet fejlődhet.

A legkényesebb részt, Kleinheisler hazai sorsát egy mondattal érintette.

„Magyarországon majdnem elherdálták a tehetségét” - így utalt vissza arra, hogy tavaly novemberben még a harmadosztályban sem játszott. És a norvégok elleni pótselejtezős gólja után sem volt érdekes a Videotonnak, csak mert nem fogadta el a klub szerződését.

Bernd Storck és Möller azonban abban bízott, hogy mivel mindkét lábbal képes kapura lőni, ezért helye van a nemzeti csapatban. A terv összejött.

A Werder egyébként azért adta kölcsön, mert ugyan őserőként tekintettek rá, de képzetlennek tartották, akinek a játékát nem alakították itthon.

Rovatok