Index Vakbarát Hírportál

BL-negyeddöntős klub vinné Dárdait

2016. november 4., péntek 08:20

Közvetítőkön keresztül tett ajánlatot Dárdai Pálnak a Bundesliga osztályozóhelyén álló, tavaly még BL-negyeddöntős Wolfsburg, értesült a Kicker, de a lap szerint nagyon hamar le is zárultak az egyeztetések, Dárdai ugyanis közölte, semmiképp sem szeretne távozni Berlinből. Pedig a Bundesligában augusztus vége óta nyeretlen Wolfsburg komoly fizetésemelést és több éves szerződést kínált volna neki.

Ami nem volt nehéz, mert a 40 éves magyar edző fizetése a fővárosban évi 600 ezer euró, míg a Wolfsburgnál a rossz rajt után menesztett Dieter Hecking éves jövedelme 2,4 millió euró volt, amivel majdnem felfért a képzeletbeli dobogóra az edzők között. Dárdai tehát nagyjából négyszeres pénzt kaphatott volna.

A klubnál egyébként ismerik őt, mert amikor az edzői papírjait szerezte, akkor a Berlintől 180 kilométerre lévő városba járt gyakorlatra. 

Mindezt a háttérben, inkább érdeklődő jelleggel tették, Michael Preetzcel, a Hertha vezérigazgatójával egyik fél sem tárgyalt, ami jelzi, hogy nem Dárdai az egyetlen kiszemelt. Sőt, a német lap arról ír, hogy Lucien Favre (Nizza) és André Villas-Boas (munkanélküli) is a Wolfsburg célpontjai között voltak, de már ők is nemet mondtak a csapatnak.

Dárdai a Kicker kérdésére szerdán csak annyit mondott, hogy szerződése és céljai is vannak Berlinben, így nem távozna, ráadásul nagyon jól is érzi magát a csapatnál. Emellett azt is szokta hangoztatni, hogy amíg a legkisebb gyereke nagykorú nem lesz, addig nem szívesen mozdul a városból, ez még 9 év.

A Hertha története legjobb szezonkezdetét tudja maga mögött, 9 forduló után 17 ponttal az ötödik helyen állnak. Legközelebb péntek este, a 11. helyen álló Borussia Mönchengladbach ellen játszanak, hazai pályán.

Rovatok