Index Vakbarát Hírportál

Ezért kár volt szétbontani az Aranylabdát

2016. november 4., péntek 14:34

2009 után újra külön osztják majd ki az Aranylabdát, illetve a FIFA szerint az év játékosának járó díjat. Előbbihez már közölték a 30 lehetséges nyertes nevét, utóbbi pedig november 4-én hozta nyilvánosságra a 23-as listáját. A kettő között három eltérés van, a FIFA díját N'Golo Kanté, Mesut Özil és Alexis Sánchez is megkaphatja majd, de az Aranylabdát ők hárman biztosan nem nyerik meg.

A díjat január 9-én adják majd át, a legjobb férfi és női játékos mellett a legjobb edzőket is megválasztják majd, a szavazás november 22-ig tart. A döntésben a válogatottak csapatkapitányai és szövetségi kapitányai mellett a szurkolók is részt vehetnek, az ő szavuk 200 kiválasztott újságíróéval együtt 50 százalékban számít majd bele a végeredménybe.

A nőknél a magyar születésű német olimpiai bajnok Marozsán Dzsenifer is ott van a legjobb 10 között, ellenfelei Camille Abily, Melanie Behringer, Sara Däbritz, Amandine Henry, Kumugai Szaki, Carli Lloyd, Marta, Lotta Schelin és Christine Sinclair lesznek.

A FIFA 23-as listája

Sergio Agüero, Gareth Bale, Gianluigi Buffon, Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Antoine Griezmann, Zlatan Ibrahimović, Andrés Iniesta, N’Golo Kanté, Toni Kroos, Robert Lewandowski, Rijad Marez, Lionel Messi, Luka Modrić, Manuel Neuer, Neymar, Mesut Özil, Dimitri Payet, Paul Pogba, Sergio Ramos, Alexis Sánchez, Luis Suárez, Jamie Vardy.

Rovatok