Index Vakbarát Hírportál

Mit akart ezzel a mezzel a Bayern?

2016. november 5., szombat 17:34

A német labdarúgó bajnokság 10. fordulójában a Hoffenheim a Bayern München ellen idegenben is megőrizte veretlenségét.

Szalai Ádám csapata egy tökéletes lövéssel szerzett vezetést - Demirbay remekül helyezett labdájára megmozdulni sem tudott Neuer -, de negyedóra múlva egy öngóllal a bajorok egyenlítettek.

Az első félidőben nem találta a ritmust a Bayern, a második félidő elején megpróbálta uralni a játékot, kevés ideig sikerült. A 87. percben Hummels járt a legközelebb a gólhoz, a kapufát találta el. Hogy Thomas Müller nincs jó formában, azt a 92. percben igazolta, amikor szemben a kapuval öt méterről legalább ötöt tévedett.

A magyar csatár, Szalai Ádám a cserepadon ült végig.

A Bayern szokatlan mezben lépett pályára, mintha lekopott volna róla a hirdetés és a címer is. A rejtély kulcsa: óceáni, újrahasznosított műanyagszemétből készült, ezért volt ilyen. Mindenesetre, nem hozott szerencsét nekik. Természetesen vissza fognak térni az eredetihez már két hét múlva.

Kleinheisler László 75. percet kapott, csapata 3-2-re kikapott Leverkusenben.

A Dortmund 5-2-vel intézte el az utolsó Hamburgot, amelyik mindössze két pontot gyűjtött eddig, és Markus Gisdol edző sem tudta felfelé indítani azt a klubot, amelyik a Bundesliga 1963-as megalapítása óta egyszer sem esett ki.

A Freiburg veresége azt jelenti, hogy az újonccsapatnak nem sikerült az, ami a Herthának, elmaradt az ötödik győzelme hazai pályán.

Eredmények:

Bayern München-Hoffenheim 1-1
Leverkusen-Darmstadt 3-2
Ingolstadt-Augsburg 0-2
Hamburg-Dortmund 2-5
Freiburg-Wolfsburg 0-3
Frankfurt-Köln 1-0

Rovatok