Index Vakbarát Hírportál

A videóbíró történelemkönyvébe került az afrikai futballbíró

2016. november 12., szombat 16:36

A szombat délutáni Dél-Afrika-Szenegál vb-selejtező a 41. percben járt, amikor a vendégek egy beadást követő fejes után szögletre rúgták a labdát. 

Vagy legalábbis azt gondolták, hogy szöglet fog következni. A bíró ugyanis tizenegyest adott a hazaiaknak, mert úgy gondolta, hogy az egyik vendégjátékos kezében akadt el a labda, mielőtt szögletre mentettek volna. A döntés eléggé meglepte a szenegáliakat, ráadásul az eset után egyetlen közelben álló dél-afrikai sem reklamált, hogy büntetőnek kellene jönnie. 

Az tény, hogy Kalidou Koulibaly keze közel volt a labdához, de a lassításon látni lehet, hogy nem azt találta el a labda, hanem megakadt a védő lábai között. 

Az esettől közel húsz méterre álló Lamptey bírót viszont ez nem hatotta meg, bár az is lehet, hogy partjelzője nézte be, ez nem egyértelmű a felvételből.

Ellenben meccset eldöntő hiba lett, mert a dél-afrikaiak belőtték a büntetőt, aztán két perccel később ismét betaláltak, és a szenegáliak hajrában szerzett találata így már csak a szépítésre lett elég, a végeredmény 2-1. 

Rovatok