Index Vakbarát Hírportál

San Marino kioktatta a német válogatottat

2016. november 14., hétfő 22:34

Az MTI számol be arról a nyílt levélről, amiben San Marino Olimpiai Bizottságának szóvivője válaszolt Thomas Müllernek, a német futball-válogatott csatárának múlt pénteki lekicsinylő nyilatkozatára.

A Bayern München támadója a két csapat 8-0-ás német sikerrel zárult világbajnoki selejtezője után megkérdőjelezte az ilyen mérkőzések értelmét, azt mondta a meccsnek nem sok köze volt a profi futballhoz a két csapat tudása közötti különbséget miatt, és azért, mert a San Marinó-i csapat tagjainak többsége amatőr játékos. Hozzátette, hogy a meccsen óriási volt a sérülés veszélye.

lan Gasperoni szóvivő hétfőn válaszolt Müllernek, tíz pontban kifejtve az ilyen meccsek értelmét.

"Ez a mérkőzés megmutatta, hogy még egy olyan gyenge csapat ellen is mint a miénk, nem tudsz gólt szerezni, és ne mondd, hogy nem voltál frusztrált, amikor Simoncini (a kapus) hárított ellened" - írta az egyik pontban, de arra is felhívta a figyelmét, hogy a meccs lehetőséget adott a San Marinó-i gyerekeknek, hogy élőben láthassák a világbajnokot játszani, és a meccs bevétele hozzásegíti az országot a labdarúgással kapcsolatos infrastrukturális fejlesztésekhez. A televíziós bevételek pedig mindkét országnak hasznot hoztak.

Gasperoni szerint a mérkőzés bizonyította, hogy a futball mindenkié, aki szereti, és ők is részei ha tetszik, ha nem. Nyílt levelének tizedik pontjában még odaszúrt Müllernek és a németeknek:

"Számomra az is világossá vált most, hogy viselhetitek a leggyönyörűbb futballmezt, mindig is azok lesztek, akik fehér zoknit húznak a szandáljukhoz."

Rovatok