Index Vakbarát Hírportál

Tizenegyest védett Gulácsi, Bundesliga-első a Lipcse

2016. november 18., péntek 20:43 | hét éve frissítve

Fordulatos meccsen nyert az RB Lipcse a Bundesliga 11. fordulójának nyitómeccsén, a Leverkusen otthonában. A házigazdák kétszer is vezettek, de a végén 3-2-re Gulácsi Péter csapata tudott győzni, amely ezzel átvette a vezetést a tabellán, három ponttal előzi meg a Bayern Münchent, amely szombaton lép majd pályára.

Pedig nem indult jól a meccs a Lipcsének, Gulácsi már az első percben gólt kapott. A házigazdáktól egy középre gurításnál egyedül maradt Kevin Kampl, és az ötös sarkáról passzolt a kapu üresen tátongó jobb oldalába.

Azonban a lipcsei csapat alig három perc múlva egyenlített, egy szöglet után a leverkuseni Julian Baumgartlingerről a saját hálójába pattant a labda.

Az első félidő végén, a hosszabbítás utolsó pillanataiban aztán ismét a Leverkusen került előnybe, Julian Brandtot tök egyedül hagyták a tizenhatosnál, volt ideje levenni, majd erőből bevágta Gulácsi hálójába a labdát. 

A szünet után bár próbált támadni a Lipcse, mégis a Leverkusen jutott tizenegyeshez, de Gulácsi kivédte a büntetőt, és életben tartotta csapata reményeit. Hakan Calhanoglu erőtlenül jobbközépre lőtte a labdát, a magyar kapus biztosan, két kézzel paskolta ki.

A lehetőséget pedig ki is használta a Lipcse: a 67. percben Emil Forsberg 22-23 méterről lőtt, és hiába ment középre a labda, a leverkuseni kapus nem tudta védeni a magas löketet.

A 81. percben pedig fordítani is sikerült a vendégeknek: Will Orban talált be a leverkuseni kapuba.

Az RB Lipcse minden előzetes várakozást felülmúl eddig, az újonccsapat így 11 meccs után az első helyen áll 27 ponttal a Bundesligában. A Bayern Münchennek 10 meccsen 24 pontja van, ők a Dortmunddal játszanak szombaton. Ekkor lép pályára Dárdai Pál csapata, a negyedik Hertha is, az Augsburg ellen.

Nem Gulácsi az egyetlen magyar tagja a menetelő újoncnak, Lőw Zsolt másodedző, és Kalmár Zsolt is a csapat játékosa.

A Leverkusen jelenleg a 8. helyen áll, 16 pontjuk van.

Rovatok