Index Vakbarát Hírportál

Kialvatlan lehetett a Vasas ellen megőrült fradista, vélekedik a pszichológus

2016. november 22., kedd 09:44

Kárpáti Róbert, a ferencvárosi futballistákkal foglalkozó pszichiáter az M4 reggeli műsorában azt mondta, hogy a hétvégén azért rúghatta meg ellenfelét a csapat ecuadori futballistája, amiért ki is állították, mert kialvatlan volt.

Cristian Ramírezt a Ferencvárosból akkor állították ki a hétvégi meccsen, miután a légiós a pszichiáter szerint teljesen érthetetlenül hátba rúgta az ellenfelét. Ami Kárpáti szerint semmilyen szituációban nem megengedett.

Ramíreznek, aki ecuadori válogatott, igenis tudnia kell kontrollálnia az indulatait, vagy ha nem tudja, akkor meg kell rá tanítani" - mondta, szerinte elképzelhető, hogy az ecuadori légiós egy kicsit kialvatlan volt a Vasas elleni mérkőzésen, mert előtte két válogatott mérkőzésen szerepelt, s négy nap alatt oda-vissza át kellett utaznia a "fél világot".

Ugyanakkor Ramíreznél máskor is előfordult már az indulati reakció.

„De ha így volt, akkor sem hozhat rossz döntéseket, az agykérgének akkor is működnie kell, és lennie kell egy mentális féknek, ami megfogja" - mondta a Mocsai-érában a férfi kézilabda válogatott mellett is dolgozó sportpszichiáter. 

Elmondta, hogy a Ferencváros vezetősége korrekt, mert nem egyik pillanatról a másikra vár eredményt tőle, s elfogadják, egy hosszú, kemény munka vár rá a zöld-fehér labdarúgók mentális felkészítésében, ahol csak a háttérből dolgozik, s nem szól bele az edző munkájába.

Kárpáti Róbert úgy látja, egyelőre a Ferencváros játékosai sincsenek még tisztában azzal, hogy mi is tulajdonképpen a mentális felkészítés. Pozitív semleges hozzáállást tapasztal a részükről, a csapat meghatározó játékosaiban ugyanakkor szerinte megvan a késztetés és a munkavágy ebben az irányban, s ők is úgy gondolják, hogy ez egy olyan lehetőség, amellyel jó lenne élni.

"A futballra jellemző felpörgöttség ezért más sportágakban nem tapasztalható" - tette hozzá.

A mérkőzés egyéb indulatokat is kavart, a ferencvárosi klub például azt szerette volna elérni, hogy a jövőben Kassai Viktor ne vezessen nekik meccseket, de ezt az MLSZ visszautasította.

Rovatok